Šiandien

Renginys įvykoJMDT | MOTERIMS IR JŲ VYRAMS rež. Ligita Kondrotaitė

Aprašymas

DĖMESIO! Spektaklio metu žiūrovams privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Willy Russell

MOTERIMS IR JŲ VYRAMS

Dviejų dalių spektaklis pagal Willy‘o Russello pjesę „Širlė Valentain“

 

Kadaise buvusi savarankiška moteris, dabar Širlė Valentain – namų šeimininkė, ištikta vadinamosios amžiaus vidurio krizės. Didžiąją gyvenimo dalį ji praleidžia tarp keturių sienų, dažniausiai viena: vaikai užaugę ir išsilakstę, o vyras beveik visą laiką praleidžia darbe. Širlė Valentain gyvena atsiminimais, kokia ji buvo, ir yra įklimpusi į kasdieninę rutiną, buitinius barnius su vyru, o geriausia jos pašnekovė – virtuvės siena. Kai draugė, laimėjusi loterijoje, ruošiasi važiuoti į Graikiją, Širlė pasinaudoja galimybe ir vyksta kartu. Kelionės metu ji pradeda save ir aplinkinį pasaulį matyti kitomis akimis, todėl nusprendžia pakeisti savo gyvenimą.

Spektaklis „Moterims ir jų vyrams“ sukurtas pagal garsaus anglų dramaturgo Willy‘o Rusello pjesę „Širlė Valentain“ (1986). Šio autoriaus kūriniai statomi svarbiausiose pasaulio teatrų scenose, yra ekranizuojami ir pelnę įvairių apdovanojimų.

Monospektaklis „Moterims ir jų vyrams“ – tai moters gyvenimo ir savęs atradimo istorija. Kaip teigia spektaklio režisierė ir aktorė Ligita Kondrotaitė, „Spektaklyje gvildenama situacija dažnai moteriai atpažįstama. Dar dažniau mes neigiame: jau mums taip tikrai taip neatsitiks. Galima vadinti tai komedija, bet ši komedija sukels ne tik juoką. Ir vis dėlto, tai drama su labai gera pabaiga ir subtiliu humoru.“

Ši neįtikėtinai linksma ir įtraukianti pjesė, jau įvardijama kaip modernioji klasika, tapo tikra sensacija Londono ir Niujorko teatrų scenose, pelnė prestižinį Laurence‘o Olivier apdovanojimą kaip geriausia nauja komedija, o aktorei Pauline‘ai Collins – Oskaro nominaciją už pagrindinės aktorės vaidmenį Lewiso Gilberto filme „Širlė Valentain“ (1989). Juozo Miltinio dramos teatro scenoje kūrinys tapo įsimintinu talentingos aktorės Ligitos Kondrotaitės benefisu.

 

Režisierė – Ligita Kondrotaitė

Iš anglų kalbos vertė – Monika Deveikytė

Scenografija ir kostiumai – Margarita Misiukova

Vaidina – Ligita Kondrotaitė

 

Premjera – 2016 m. sausio 14 d.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook