Šiandien

Renginys įvykoJMDT | ANĖ IŠ ŽALIASTOGIŲ rež. Antanas Gluskinas

Aprašymas

DĖMESIO! Spektaklio metu žiūrovams privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Lucy Maud Montgomery

ANĖ IŠ ŽALIASTOGIŲ

Romantinė dviejų dalių drama visai šeimai

 

Spektaklis, ugdantis jautrumą ir gerumą

,,Anė buvo atvira siela ir karšta liepsna, ir skaidri rasa. Iš karto ir viską – tiek gyvenimo malonumus, tiek skausmus – išgyvendavo trigubai stipriau nei visi kiti.“ (L. M. Montgomery)

Spektaklis pastatytas pagal Kanados rašytojos Liusės Modės Montgomeri (Lucy Maud Montgomery) (1874-1942) to paties pavadinimo romaną.

 

Istorija apie našlaitę, kurios nenorėjo įvaikinti

,,Anė iš Žaliastogių” – gerumu ir švelnumu persunkta romantinė drama apie vaiko vaizduotės jėgą, draugystę, pirmąją meilę, savo vietos pasaulyje ieškojimą, pasiaukojimą dėl artimų žmonių. Tai spektaklis šiandien ,,nemadingomis” temomis.

Vaikų prieglaudos augintinės našlaitės Anės – svajoklės mergaitės morkų spalvos plaukais, kurios niekas nenori įvaikinti, ,,nes ji – ne berniukas”,– vaidmenį sukūrė aktorė Inga Jarkova.

Kaip teigia režisierius A.Gluskinas, Lietuvos vaikai šiandien apvogti, nes diduma jų žiūrimų filmų – ne aukščiausio lygio produkcija. Namie dažnai tvyro tėvų skyrybų skausmas, mokykloje – paauglių smurto problemos. Vaikus slegia per didelis agresyvios informacijos srautas iš aplinkos – interneto, televizijos, - tai slopina emocijas. Vaikai vis mažiau skaito knygų.

Siekdamas užpildyti dramaturgijos ir spektaklių trūkumą vaikams, Juozo Miltinio dramos teatras stengiasi išlaikyti tradiciją – kasmet pastatyti po vieną ,,tikrą“ spektaklį jauniesiems žiūrovams.

 

Režisierius – Antanas Gluskinas

Scenografė ir kostiumų dailininkė Anželika Šulcaitė

Sceninis judesys Donatas Bakėjus

Vertė Viltaras Alksnėnas

Vaidina: Giedrius Arlauskas, Inga Jarkova, Toma Razmislavičiūtė-Juodė, Ligita Kondrotaitė, Eleonora Koriznaitė, Laimutis Sėdžius, Jolita Skukauskaitė

 

Premjera – 2012 m. lapkričio mėn. 18 d.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook