Šiandien

Renginys įvykoIŠEITIES TAŠKAS: LAISVINAMIEJI

Aprašymas

Laisvinamieji - tai eksperimentinė drama, kurios pagrindinė tema – žmogiškumas. Kas yra žmogiškumas? Ar jis išvis egzistuoja? Kur yra žmogiškumo ribos? Kaip mes jas suprantame?

 

Performanse susiduria du skirtingi žmonių gyvenimo modeliai. Vienas gyvenimo modelis: tikėjimas įstatymais, religija, paprastumu, žmogiška empatija, nesavanaudiškumu, naiviu gėrio ir grožio siekimu. Kitas modelis: netikėjimas niekuo, ką siūlo visuomenė. Veikėjas savoje erdvėje pats kuria savo gyvenimo modelį, kuriame pats sau yra šeimininkas.

Veikėjų nuostatų kolizija atveria didžiulę prarają tarp nusistovėjusių ideologijų ir asmeninio individualumo. Žmonės vis dar bando gyventi pagal senas tradicijas, moralines normas, religijas, nes tai yra patogu, visiems suprantama, saugu. Susiduriama su prieštaravimais, kurie akivaizdžiai įrodo, kad seni įsitikinimai, labai lengvai gali būti atmesti. Nauji išradimai, įstatymai, teisės, dirbtinis intelektas, lyčių susiniveliavimas, galios pozicijų susikirtimas tiek šeimoje tiek visuomenėje, politinių pažiurų gausa sukurė neįvardijamą gausybę būdų gyventi, tai reiškia, kad žmogui nebereikia kurti savojo ir jis priima kitų sukurtą gyvenimo modelį.

 

Veikia: Karolis LEGENIS, Petras ŠIMONIS

Muzika: Skomantas DUOPLYS

___

Šis spektaklis yra Kauno miesto kamerinio teatro Jaunimo festivalio "IŠEITIES TAŠKAS" programos dalis.

Projektą dalinai finansuoja Kauno miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.

Daugiau informacijos apie festivalį www.kamerinisteatras.lt

Renginio metu privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes. Negalintiems dėvėti kaukių rekomenduojama nešioti veido skydelį.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook