Šiandien

Renginys įvykoKAI MUZIKA KALBA

Aprašymas

KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS

Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV), vadovas Algimantas Treikauskas

Solistas

ROBERTAS LOZINSKIS (fortepijonas)

Dirigentas

CONSTANTINE ORBELIAN (JAV)

Programoje:

Piotr Čaikovskij – Simfonija Nr. 5 e-moll, op. 64

Piotr Čaikovskij – Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 1 b-moll, op. 23.

Vokiečių rašytojas Henrikas Heinė yra pasakęs: „Ten, kur baigiasi žodžiai, prasideda muzika.“ Todėl Kauno miesto simfoninis orkestras į koncertą simboliškai pavadintą „Kai muzika kalba“ kviečia būtent tuos, kurie nori išgirsti ne žmonių sukurtą istoriją ar pasakojimą, o tai, ką sako pati muzika. Nes muzikos kalba, be abejonės, yra kur kas gražesnė nei išsakyti žodžiai.

Koncerte Piotro Čaikovskio Pirmąjį koncertą fortepijonui kartu su Kauno simfoniniu orkestru atliks vienas ryškiausių jaunosios kartos pianistų Europoje ROBERTAS LOZINSKIS.

Daugybės tarptautinių konkursų laureatas, pasižymintis ypatingu atliekamos muzikos pajautimu, jau spėjo suburti ne mažą savo gerbėjų būrį ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

R. Lozinskis nuolat koncertuoja kaip solistas su pasaulinio lygio orkestrais. Pasirodantis didžiosiose koncertų salėse jis ypatingai daug dėmesio skiria ir kamerinei muzikai, rengia solinius rečitalius, mėgsta įvairių stilių muziką bei užsiima pedagogine veikla – 2017–2018 m. dėstė Karališkosios Škotijos konservatorijos „Juniors“ fakultete.

R. Lozinskis yra fortepijoninės muzikos festivalio bei meistriškumo kursų „Kaunas Piano Fest“ įkūrėjas bei meno vadovas. Tai renginys, į Lietuvą pritraukiantis aukščiausio meistriškumo pianistus iš viso pasaulio.

Diriguojamas Lietuvos publikai puikiai pažįstamo maestro CONSTANTINO ORBELIANO orkestras atliks Piotro Čaikovskio Simfoniją Nr. 5 e-moll, op. 64.

Koncerto organizatorius – KĮ Kauno miesto simfoninis orkestras

Tel. 8 (37) 204 589

El. p. info@kaunosimfoninis.lt

Daugiau: www.kaunosimfoninis.lt

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook