Šiandien

Renginys įvykoNEMIRTINGAS BACHAS

Aprašymas

Koncertas perkeltas į lapkričio 16 iš lapkričio 19 d. Bilietai galios tie patys arba juos galima grąžinti kasose kuriose buvo pirkti iki birželio 14 d.

SERGEJUS OKRUŠKO (fortepijonas)

Programoje:

Johann Sebastian Bach – „Goldbergo variacijos“, BWV 988

Pianistas Sergejus Okruško baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją (LMTA), studijavo Maskvos valstybinėje P. Čaikovskio konservatorijoje. Yra M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso laureatas (1978). Nuo 1974 m. pasirodo kaip solistas ir kamerinių ansamblių narys, dažnai groja Lietuvoje ir už jos ribų, koncertavo Rusijoje, Armėnijoje, Vokietijoje, Švedijoje, JAV. Savo koncertinę veiklą pianistas derina su pedagoginiu darbu: jis yra LMTA Fortepijono katedros profesorius.

Atlikėjo solo repertuare – įvairių epochų kompozitorių kūriniai, tačiau išskirtinė vieta tenka šiuolaikinei muzikai, ją skambina ir klavesinu. Didelio susidomėjimo sulaukė jo atliktas ir į kompaktinę plokštelę įrašytas XX a. šedevras – P. Hindemitho ,,Ludus tonalis“. S. Okruško yra uolus lietuvių kompozitorių kūrybos skleidėjas, dažnai pirmasis atlieka naujus kūrinius, kasmet parengia po keletą premjerų.

Pianistas yra bendradarbiavęs su vokalistais bei instrumentininkais: dainininkais R. Maciūte, G. Grigorianu ir A. Mizrahi (JAV), klarnetininku A. Budriu, perkusininku P. Giunteriu, marimbininke L. Maxey (JAV), violončelininku M. Drobinskiu (Proncūzija), kameriniais ansambliais („Vilniaus arsenalas“, „Sostinės trio“, Čiurlionio kvartetu), orkestrais (LNSO, Lietuvos kameriniu bei Šv. Kristoforo kameriniu). Jis dalyvavo šiuolaikinės muzikos festivaliuose „Gaida“, „Versija 2-7“, ,,Balsas“, „Iš Arti“, žydų muzikos festivalyje ,,Shalom“, Thomo Manno bei Kristupo vasaros festivaliuose ir kt. renginiuose.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook