Šiandien

Renginys įvykoSTALO TEATRAS | Spektaklis vaikams „Sekretai iš būtųjų laikų“

Aprašymas

4 Lietuvos istorijos epizodai edukaciniame spektaklyje ir ekskursijoje

 

 „Stalo teatras“ kviečia vaikus nuo 4 metų ir jų tėvus į edukacinį spektaklį „Sekretai iš būtųjų laikų“. Prieš spektaklį organizuojama ekskursija „Mindaugas, Kazimieras, Barbora ir kiti“ po Vilniaus senamiestį, kurią ves gidas Donatas Jokūbaitis.

 

Po ekskursijos vaikai kviečiami nupiešti ekskursijos įspūdžius. Istorinių graviūrų reprodukcijos derinamos su komiškais vaikų piešiniais, kurie yra tarsi „tarpininkai“ tarp istorijos ir vaikų.

 

Spektaklio režisierė Saulė Degutytė šiuolaikiniams vaikams nori papasakoti, kas yra „sekretai“, kuriuos su draugėmis kurdavo vaikystėje : „Lauke, prie tvorelės, kur nelabai žmonės vaikšto, „paslaptingoje vietoje“ pražarstydavome žemę, padėdavome gražų, blizgantį saldainio popieriuką arba – sudžiovintą gėlytę, ant viršaus – stikliuką. Parodydavome geriausiai draugei, kuri po kelių tą „sekretą“ būtinai išduodavo kitai draugei! Visai kaip Mindaugo laikais! Ne rožėmis klotas buvo didžiųjų valstybės vyrų gyvenimas...

 

Taigi „sekretai“ atskleis ir mūsų, ir Lietuvos istorijos vaikystę. Bet datų vaikams į galvą jėga nekalsime. Istorijos paslaptis perteiksime pasitelkę vaikų kūrybiškumą- spektaklyje pamatysite mažųjų dailininkų pieštą Karalienę Barborą, Karalių Mindaugą ant žirgo ir kitas svarbias senovės Lietuvos asmenybes. Didikų portretus pakeis Žalgirio mūšio vaizdai, o mūšio eigą paaiškinsime žirnių, pupelių, grikių bei kitų kruopų pagalba.

 

Režisierė – Saulė Degutytė, kostiumų dailininkė – Ligita Skukauskaitė, kompozitorė – Juta Pranulytė, vaidina S. Degutytė ir Saulius Čėpla, konsultantas – D. Jokūbaitis. Spektaklyje naudojami istoriko ir publicisto Gedimino Kulikausko vaikų auditorijai parašyti tekstai apie karalių Mindaugą, Žalgirio mūšį ir Barborą Radvilaitę.

 

Ekskursijos pradžia – 13.30 prie Mindaugo paminklo (Arsenalo g. 1). Spektaklio pradžia – 15 val. Menų spaustuvėje (Šiltadaržio g. 6).

 

Būtina registracija į renginį: el. paštu stalo.teatras@gmail.com.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook