Šiandien

Renginys įvykoOldSchool FIST

Aprašymas

OldSchool FIST

 

Šių metų pradžioje užgimusi idėja spalio 3 d. materializuosis Vilniuje, kur klube „Legendos“ vyks sunkiosios muzikos atlikėjų įkurtos asociacijos „OldSchool FIST“ pristatymo koncertas.Sausį lietuviško roko pradininkai nutarė suburti draugiją, kuri plačiau skleis žinią apie tai, kad sunkusis rokas Lietuvoje yra gyvas, o jo atlikėjai ir šiandien yra itin kūrybingi bei produktyvūs.Tęsiant primirštas senųjų renginių tradicijas, klube „Legendos“ bus surengtas vien tik lietuviškų kolektyvų festivalis, kurio metu ant scenos lips bei savo geriausias dainas atliks „Svaras 409“, „Ramybės skveras“, „Stresas“, „S.M.K.“ ir „Titus“.

Alytiškiai „Svaras 409“ gerai žinomi Lietuvos roko mėgėjams nuo devinto dešimtmečio vidurio, kai savo dainomis „Tavo vardas“, „Nežinau“, „Atmintis“ sužavėjo Kauno „Lietuviškos roko muzikos šventės“ ar Latvijos „Liepājas dzintars“ žiūrovus, o Palangos festivalyje „Papūga“ tapo laureatais. 1987 m. programa „Gyvenimo albumas“ anuomet buvo įrašyta į magnetinę juostą, o jau 2014-aisiais išleista ir kompaktinio disko formatu. Būtent tais metais „Svaras 409“ lyderis Ričardas Vymeris atnaujino aktyvią grupės veiklą. Dzūkijos hardrokeriai savo koncertuose klausytojus džiugina ne tik laiko patikrintais kūriniais, bet ir visiškai naujomis dainomis, kurios buvo įamžintos albumuose „Nes tai Lietuva“ (2015) ir „Sutyla“ (2017).

1987 m. populiariosios muzikos konkursą „Jaunimo estrada“ sudrebino kėdainiečių brolių Roberto ir Viačeslavo Čerenkovų hardroko grupė „Ramybės skveras“. Kolektyvas su savo kūriniu „Grįžulo ratai“ įsiveržę į tų metų populiariausių dainų Top 10, o taip pat tais pačiais metais sudalyvavo didžiausiuose to meto festivaliuose „Lituanika“ bei „Debiutai“. Muzikantai savo statusą sunkiosios muzikos gerbėjų tarpe įtvirtino dainomis „Amarai“, „Lyg pirmykštis aš žmogus“, „Pamatai“ ir netrukus tapo viena populiariausių savo stiliaus grupių Lietuvoje. 2016-aisiais kolektyvas atsikūrė, surengė jubiliejinį koncertą savo gimtojo miesto arenoje, o užpernai geriausias dainas naujai įrašė į albumą „Grįžulo ratai“.

Šiauliečiai „Stresas“ gyvuoja tik nuo 2014 m., tačiau grupės branduolio šaknys slypi paskutiniajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje - vokalistas Antanas Dailidė dainavo grupėse „Virus“, „Pekla“, o jo bendražygis gitaristas Artūras Liolys-Fišeris gerai pažįstamas kolektyvų „Plentas“ ar „Volis“ gerbėjams. Patyrę muzikantai šiandien neša senosios mokyklos heavy metal vėliavą, o grupės jėga koncertuose jau ne kartą galėjo įsitikinti festivalių „Mėnuo Juodaragis“, „Auszra 16“, „Ont GRIND‘ų“, „Ž6EŽMAR6A6 2016“ ar „Šiaulių naktys 2017“ lankytojai.

Už Alytaus rokerius vienijančio „Sunkiosios muzikos klubo“ jungtinės grupės „S.M.K.“ vardo stovi roko entuziastai bei nemažą vagą Lietuvos muzikos istorijoje palikę atlikėjai. Būgnininkas Ričardas Meškerys yra grojęs tiek roko („Prieš srovę“), tiek death metalo („Paranoja“) kolektyvuose. Vokalistas Vitalis Kairiūkštis prieš 33 metus dainavo pirmojoje lietuviško roko plokštelėje („Plackartas“ - „Nueitas kelias“), su „Roko laboratorija“ yra tapęs vienu iš „Lituanika’86“ laureatų, o su „SBS“ ne kartą dalyvavo kasmetiniame renginyje „Jaunimo estrada“. Šiandien „S.M.K.“ atlieka gerai žinomus „Judas Priest“, „Black Sabbath“, „W.A.S.P.“ ar „Jethro Tull“ kūrinius, pagal kuriuos jau šėlo Vilniaus, Kauno klubų lankytojai ir festivalio „Metelys in Rock“ žiūrovai.

 

Jonaviečiai „Titus“ šiame festivalyje atstovaus jaunesniąją kartą, tačiau su nuo 2002 m. gyvuojanti grupę turi tiesioginę sąsają ir su lietuviško roko ištakomis. Kolektyvo gretose groja ir jaunesniems scenos kolegoms padeda tobulėti legendinių hardrokerių „Audronaša“ gitaristas Romas Kmitas. Tad jau 18 metų muzikantai atlieka „tokią muziką, kuri būtų maloni ne tik jiems, bet ir klausytojų ausiai“. „Titus“ koncertavo Vilniuje, Palangoje, Šventojoje, Kaišiadoryse, Meteliuose, o pernai muzikantai tapo Šilalėje vykusio festivalio-konkurso „GROKROCK“ laureatais.

 

Klube „Legendos“ pasirodysiančių grupių keliai buvo susikirtę ir prieš kelis dešimtmečius - 1989 m. dauguma muzikantų dalijosi scena Ekologiniame roko marše per Lietuvą. O šių metų spalio 3 d. koncerto žiūrovai galės įsitikinti, kad ir šiandien yra aktualios tiek tos pačios pasaulinės problemos, tiek ir lietuviško roko dainos.

 

https://drive.google.com/file/d/16MktPa-TRaNEmar_wrPKq_dM1yOGKQcz/view

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook