Šiandien

Renginys įvykoPremjera. VAIDINA MARIUS REPŠYS, rež. Mantas JANČIAUSKAS.

Aprašymas

Režisierius — Mantas JANČIAUSKAS

Dramaturgas — Rimantas RIBAČIAUSKAS

Dailininkė — Barbora SKABURSKĖ

Kompozitorius — Mantvydas Leonas PRANULIS

Vaizdo projekcijų autorius — Kristijonas DIRSĖ

Režisieriaus asistentė — Giedrė KRIAUČIONYTĖ-VOSYLIENĖ

VAIDINA

Marius REPŠYS

„Tie ypatingi žmonės priklauso dviem labai skirtingoms kategorijoms: garsūs žmonės, didvyriai ir genijai ir iš kitos pusės ligoniai, atsilikę, nestabilūs ir puolusieji. Bet kad ir koks didelis šis prieštaringumas, kad ir koks iš pirmo žvilgsnio keistas atrodo šis faktas, reikia pripažinti, kad šių žmonių likimas ir padėtis visuomenėje turi daug bendro.“

Nikolajus Krainskis

 Marius Repšys – vienas žinomiausių Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorių. Jis suvaidino Vandalą „Išvaryme“, Lauryną „Katedroje“ ir daug kitų įsimintinų vaidmenų, laimėjo aukščiausius teatro ir kino apdovanojimus. 

Pastaruosius keletą metų Marius Repšys pasirodo ekranuose ir spaudos puslapiuose ne tik kaip teatro ir kino vaidmenų kūrėjas, bet ir kaip žmogus, kovojantis su universaliomis, daugeliui pažįstamomis problemomis. Aktorius drąsiai ir atvirai kalba apie depresiją ir psichozės epizodus, kankinančius nuo vaikystės. 

Ar menininko talentas ir psichikos problemos – dvi tos pačios monetos pusės? Ar aktorystė – ir kūryba apskritai – ne tik apdovanoja, bet ir žaloja, o vėliau pati semiasi jėgų iš padarytų žaizdų? Jei taip, kaip tą žalą mažinti ir ar reikia tai daryti? 

Šiame spektaklyje žiūrovas kviečiamas pabūti su aktoriumi. Pabūti labai arti. Leistis kelionėn gilyn į pasąmonę, į vidinį kosmosą, geriant iš atminties šaltinių, kaunantis su šešėliais, linksminantis su animomis, ieškant savojo dievo.  

Marius Repšys – aktorius, taigi scenoje jis vaidins. Bet kaip suvaidinti save? O gal mes nė nedarome nieko kito, gal mūsų „aš“ tėra nuolat besikeičiančių, skirtingoms aplinkybėms pritaikomų vaidmenų rinkinys? Tuomet galima paklausti kitaip: ar įmanoma savęs nevaidinti? Kiek kaukių turime nusiimti, kad pagaliau išvystume save?

Šiuose klausimuose, kaip ir spektaklyje, teatras persipina su gyvenimu. Bet teatras yra vieta, kur pamišimas leidžiamas, o gyvenime esame linkę jo nepripažinti. Spektaklio kūrybinė grupė tiki, kad čia gyvenimui yra ko pasimokyti iš teatro.     

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook