Šiandien

Renginys įvyko30 metų šviesos

Aprašymas

 

Valstybinis choras „Polifonija“, kolektyvo meno vadovo ir vyriausiojo dirigento Lino Balandžio iniciatyva organizuojamas išskirtinis projektas „30 metų šviesos“.

Šio projekto, skirto Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio įprasminimui susivienijo grupė atlikėjų: dainų autorė ir atlikėja Raminta Naujanytė – Bjelle, režisierius Augustas Gornatkevičius ir choras „Polifonija“, savo idėjas, entuziazmą, patirtį panaudosiantys unikalaus sceninio veiksmo kūrimui.

Programa grindžiama nestandartiniais  jaunosios kartos režisieriaus A. Gornatkevičiaus sprendimais, kūrėjos Bjelles akademinės, elektroninės bei eksperimentinės muzikos derme, kuri pateikiama kaip muzikinis performansas, kurį kuriant pasitelkiami ir šiuolaikiniai dokumentinio teatro principai. Choras, paprastai matomas kaip nedalomas ansamblis, čia suvokiamas kaip individualių asmenybių grupė simbolizuojanti mūsų visuomenę. Derinant vizualines projekcijas bei šviesų dailę, kuriamas unikalus reginys.

Esminė koncerto - performanso tema tampa laikas: individualus žmogaus, tautos bei valstybės santykis su laiku ir jo keliamais iššūkiais. Žymint pakankamai jaunos valstybės jubiliejų, norisi žvelgti ne tik atgal, bet ir į priekį; 30 metų šviesos koduoja ne tik praėjusius, tačiau ir ateinančius 30 metų. Jaunesnė choristų karta kalbinta apie praeitį, vyresnė - apie ateitį: dramaturgijoje pinasi tikri atsiminimai ir futuristinės choristų fantazijos, kurios fiksuotos dokumentiniuose interviu, o ši medžiaga kuria naują naratyvą, kuris tampa koncerto pagrindu.

 

Valstybinis choras „Polifonija“(meno vadovas ir vyr. dirigentas Linas Balandis)

Raminta Naujanytė – Bjelle

Rež. Augustas Gornatkevičius

 

Projekto organizatorius Valstybinis choras „Polifonija“Projekto rėmėjas LR Kultūros ministerija

Dėl renginių apribojimų lankytojams - vietų skaičius ribotas.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook