Šiandien

Renginys įvykoJMDT | KATĖS NAMAI rež. Vitalijus Mazūras

Aprašymas

DĖMESIO! Spektaklio metu žiūrovams privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Samuil Marshak

KATĖS NAMAI

Vienos dalies pasaka vaikams

 

Rusų rašytojas ir poetas, vaikų draugas ir vaikų literatūros kūrėjas Samujilas Maršakas (1887-1964) pirmuosius eilėraščius sukūrė būdamas 4 metų. Berniukas augo Voroneže, talentingo inžinieriaus – išradėjo šeimoje. Kai Samujilui sukako 15 metų, jis jau buvo prirašęs ne vieną sąsiuvinį eilių, kuriomis ir susižavėjo žymus rusų kritikas Vladimiras Stasovas. Jis pasirūpino, kad gabusis jaunuolis persikeltų į Peterburgą, į geriausią Rusijos gimnaziją. Vėliau S. Maršakas mokėsi Anglijoje, o į Rusiją sugrįžo 1914m. Gimtoji šalis gyveno karų ir revoliucijų laiką, kuris nulėmė ir poeto kūrybą. Vykstant nesibaigiantiems maištams ir karams, didžiojoje Rusijoje daug vaikų neteko tėvų. Benamiai, našlaičiai gyveno gatvėse. S. Maršakas skaudžiai išgyveno suirutę, nes suprato, kad labiausiai kenčia vaikai, kurių tėveliai žuvo kare. Rašytojas nusprendė kurti tik vaikams ir subūrė vaikų teatrą bei įsteigė vaikų žurnalą. Tada ir gimė neužmirštamos pjesės „Dvylika mėnesių“, „Protingi daiktai“, „Katės namai“, kurias skaitė ir žavėjosi mūsų tėveliai, seneliai bei proseneliai. Samujilo Maršako kūryba lengvai suvokiama, ji atveria kiekvieno sielą ir pakrebždena subtiliausias sąžinės kerteles.

 

Režisierius Vitalijus Mazūras

Vertė Paulius Širvys

Scenografas Vitalijus Mazūras

Kompozitorius Mindaugas Urbaitis

Sceninis judesys Ingos Talušytės

Vaidina: Giedrius Arlauskas, Marius Cemnickas, Jonas Čepulis, Gintarė Dumbliauskienė,  Toma Razmislavičiūtė-Juodė, Donatas Kalkauskas, Laimutė Mališauskaitė, Jolita Skukauskaitė, Vita Šiaučiūnaitė, Gintautas Žiogas.

 

Premjera – 2010 m. gruodžio 22 d.

 

Žiūrovų, kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.) paprašysime nedelsiant palikti renginio vietą, todėl žiūrovus, turinčius turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.) prašome į renginio vietą nevykti.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook