Šiandien

Renginys įvykoLIVE: BATSIUVIAI (rež. A. Obcarskas)

Aprašymas

INSTRUKCIJA žiūrovams prieš renginį:

1) Prieš transliaciją prisijunkite prie savo paskyros - su tais pačiais prisijungimais, kuriais jungėtės, kai pirkote bilietą; PRISIJUNK mygtuką rasite virš TIKETA logotipo;2) Kai prisijungsite - virš TIKETA logotipo matysite savo vardą - paspauskite ant jo;3) Pateksite į savo paskyros langą, kuriame paspauskite BILIETAI/ PIRKIMO ISTORIJA;4)  Tada jums atsidarys langas, kuriame bus jūsų įsigytas bilietas, ir renginio dieną jums teliks paspausti mygtuką žiūrėti, aktyvuoti bilietą, dar kartą paspausti žiūrėti ir mėgautis renginiu, kai šis prasidės!

Pastatymas – Lietuvos kultūros tarybos remiama NKDT ir teatro „Utopia“ koprodukcija. Spektaklis įgyvendinamas kartu su Adomo Mickevičiaus instituto ir Lenkų kultūros instituto Vilniuje parama.

„Batsiuviai“ yra tarp realybės ir absurdo balansuojantis spektaklis-vizija, kuriame kūrėjai klausia, ką veikia batsiuviai, kai batų siūti daugiau nebereikia? Šiandien batų yra tiek daug ir jie atkeliauja iš taip toli – dažniausiai iš tolimųjų Rytų, ir, panašu, kad pačių batsiuvių tiesiog niekam nebereikia – kaip kokios atgyvenusios profesijos ar pagyvenusio žmogaus. Kas yra batai batsiuviams, kurie nebesiuva batų? Stanisław Ignacy Witkiewicz, kitaip žinomas kaip Witkacy, viena spalvingiausių lenkų kultūros asmenybių – filosofas, meno teoretikas, rašytojas, dramaturgas, fotografas, tapytojas, savotiškas XX a. menininko etalonas, pateikęs stebėtinai tikslias įžvalgas šiandieninės tikrovės atžvilgiu, parodęs pribloškiantį sugebėjimą plačiai diagnozuoti savo laikmečio ligas ir būsimo amžiaus blogį. Pagrindinė spektaklio tema yra visuomeninių situacijų ir individo asmeninės būklės pasikeitimai prieš ir po revoliucijų – kai batsiuviams nebereikia siūti batų, jie įvykdo revoliuciją ir paima valdžią. Jie buvo engiami ir nebereikalingi, o dabar yra valdantieji, bet ar jie gali ką nors pakeisti? O gal taip pat susirgs savo engėjų dvasios ligomis? Nepaisant revoliucijų, Witkacy diagnozuoja žiaurią tiesą – vieninteliai nesikeičiantys dėmenys kasdienybėje yra nuobodulys bei nepasitenkinimas esama situacija. Dabarties pasaulis panašus į Witkacy „Batsiuvių“ pasaulį – stiprėja nuobodulys, revoliucinės nuotaikos ir nepasitenkinimas. Kokia revoliucija laukia mūsų?

Daugiau informacijos: https://dramosteatras.lt/lt/?s=batsiuviai

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook