Šiandien

Renginys įvykoONLINE: Spektaklis visai šeimai ARKLIO DOMINYKO MEILĖ, rež. A. Vidžiūnas

Aprašymas

INSTRUKCIJA žiūrovams 

Bilietą galite įsigyti iki sausio 24 d. 23:59. Įsigijus bilietą, į savo el. paštą gausite vaizdo transliacijos nuorodą. Ją taip pat galėsite rasti savo TIKETA paskyroje. Aktyvavus bilietą turėsite 48 val. per kurias galėsite peržiūrėti vaizdo įrašą tiek kartų, kiek norėsite. Vaizdo įrašas bus pasiekiamas nuo sausio 23 d., 8 val. iki sausio 26 d. 23:59. 

Spektaklis visai šeimai „Arklio Dominyko meilė“, rež. A. Vidžiūnas

Rašytojas Vytautas V. Landsbergis (g. 1962) sukūrė labai savitą, keistą pasaką, kupiną švelnaus humoro, taip pat nuoširdžių draugystės, ištikimybės, meilės jausmų. Knygos siužetas stebinantis, paradoksalus. Laukinis arklys Dominykas, kuris mėgo žaisti su varlėmis slėpynių, kuklioje lietuviškoje pievelėje sutinka ir pamilsta gražią ir truputį aikštingą rugiagėlę. Artėjant žiemai, arklys paslepia rugiagėlę po akmeniu, nes šalna kėsinasi ją sušaldyti, o pats iškeliauja į Afriką. Jo kelionė įdomi ir sudėtinga. Dominykas susitinka baltąją mešką, krokodilą, kupranugarių, beždžionėlių, begemotuką ir kitokių veikėjų, išklauso jų gyvenimo istorijas, kai ko juos pamoko. Pagaliau Dominykas patenka į rugiagėlių pievą, iš kurios kilusi jo mylimoji. Artėjant pavasariui, Dominykas grįžta į Lietuvą, nes iš po akmens vėl turi išdygti jo rugiagėlė. Gimimo dieną savajai rugiagėlei Dominykas dovanoja vardą – Svajonė.

Vytauto V. Landsbergio knygos vaikams pasižymi netikėtomis žanrinėmis jungtimis. Autoriaus tekstas sukuria labai savitą, poetišką atmosferą, mažąjį skaitytoją verčia šypsotis ir kartu mąstyti apie esmingus gyvenimo reiškinius, svarbias moralines vertybes.

Įsiklausydami į unikalų autoriaus tekstą, spektaklio kūrėjai sceninėje „Arklio Dominyko" versijoje išsaugo absurdo stilistiką, kurią netikėtai gali keisti, papildyti dvasinės, sakralinės temos, melodramą – anekdotas, detektyvą – mistiniai siužeto posūkiai ar kelionės į egzotiškus kraštus. Jaunimo teatro spektaklis „Arklio Dominyko meilė“ skatina vaikus žaismingai mąstyti, kūrybiškai ir optimistiškai vertinti pasaulio ir Lietuvos istoriją, kultūrą, religiją.

Carlosas Murilo (Carlos Murillo) yra amerikiečių dramaturgas, kurio darbai statomi ir jo gimtinėje, ir užsienio šalyse. Tuo metu, kai nerašo pjesių, C. Murillo dirba dėstytoju, yra labai mylimas savo studentų. Be to, vadovauja DePaul universiteto Teatro mokyklos pjesių rašymo skyriui. C. Murillo pjesės išsiskiria tuo, jog jų veikėjai autoriaus dažnai įtraukiami į nepaprastus, kraupius, baugius, pavojingus įvykius.

 

Režisierius – Albertas Vidžiūnas

Scenografas – Artūras Šimonis

Dainų autorius – Gediminas Storpirštis

Vaidina: Gedimininas Storpirštis ir Neringa Varnelytė

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook