Šiandien

Renginys įvykoINTERNETU | Brass kvintetas +2

  • Klaipėda2021-03-19
  • Klaipėda2021-03-19

Aprašymas

Klaipėdos brass kvintetas:
Sigitas Petrulis (meno vadovas, trimitas), Jonas Katauskas (trimitas), Mindaugas Paškauskas (valtorna), Arvydas Stakvilevičius (trombonas), Vidmantas Liasis (tūba)
Valentinas Gelgotas (fleita)
Gediminas Gelgotas (fortepijonas, vokalas)
Dalyvauja Edmundas Federavičius (mušamieji)
Programa: Wolfgang Amadeus Mozart, Arthur Roland Frackenpohl, Claude Bolling, William Hayes, Howard Cable, Leslie Pearson, Gediminas Gelgotas 

Nemokamai

Klaipėdos brass kvintetas tęsia koncertų ciklą „Brass kvintetas +“ ir kviečia paklausyti antrosios programos. Joje Sigito Petrulio vadovaujami klaipėdiečiai muzikuos kartu su vilniečiais kolegomis Valentinu ir Gediminu Gelgotais.
 
Fleitininkas Valentinas yra ilgametis Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro fleitų grupės koncertmeisteris. Beje, šiame kolektyve atlikėjas dirba jau net 45 metus! Jis dar mėgsta groti solo ir kameriniuose ansambliuose. Įsivaizduokite, kiek kūrinių per šį laikotarpį jam teko atlikti, kiek koncertinių salių ir užsienio šalių aplankyti! V. Gelgotas taip pat jau daug metų dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.
 
Valentino sūnų Gediminą jaunoji melomanų karta geriausiai pažįsta kaip Naujų idėjų kamerinio orkestro NIKO įkūrėją, kompozitorių, dirigentą, kuris visada atviras drąsiems kūrybiniams eksperimentams. Jo kūriniai skamba pagrindinėse Europos koncertų salėse ir festivaliuose, juos atlieka pasaulyje pripažinti muzikai. Savo kūryba kompozitorius sieka žadinti klausančiųjų širdis, todėl ji turi daug gerbėjų ir sėkmingai pritraukia jaunąją klausytojų auditoriją į klasikinės muzikos koncertų sales.
 
Šiame koncerte taip pat išgirsime G. Gelgoto kūrinį, sukurtą minimalizmo stiliumi, o pats autorius skambins fortepijonu.
 
Koncertą kviečiame nemokamai stebėti internetu Facebook arba Youtube platformoje.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook