Šiandien

Renginys įvykoKonkurso „Šoka Lietuva 2021“ apdovanojimų ceremonija ONLINE

  • Data:2021 Balandžio 29d., 19:00
  • Vieta:Valstybinio ansamblio LIETUVA Facebook paskyra, Vilnius
  • Bilietai:Pirkti bilietus

Aprašymas

Tarptautinę šokio dieną kviečiame paminėti kartu – jau balandžio 29 d. 19 val. įvyks nuotolinė projekto „Šoka Lietuva 2021“ transliacija. Jos metu apdovanosime geriausius tautinių šokių kolektyvus, o žiūrovams priminsime, kaip stipriai mus, lietuvius, gali suvienyti šokis ir muzika!

Valstybinis ansamblis „Lietuva“ tęsia gražią tradiciją ir jau ketvirtąjį kartą kviečia dalyvauti sceninių lietuvių liaudies šokių konkurse. Šiemet dalyvių laukia išskirtiniai pokyčiai – konkursas vyks nuotoliniu būdu, o šokių kolektyvai varžysis ne tik moksleivių, bet ir vyresniųjų amžiaus kategorijose.

„Šoka Lietuva 2021“ organizatoriai atskleidžia dar vieną žinią – pirmą kartą šokių konkurse laukiami ne tik Lietuvos, bet ir užsienio lietuvių kolektyvai iš viso pasaulio.

„Gaila, kad šį kartą neteks gyvai pamatyti visų šokėjų degančių akių, jaudulio, tautinio kostiumo grožio... Bet pasižiūrėkime iš pozityvios pusės – dėl virtualaus formato kviečiame ne tik vaikus, bet ir įvairaus amžiaus ansamblius, pasaulio lietuvius. Konkursas sujungs po visą pasaulį išsibarsčiusius ir tautinį šokį pamilusius kolektyvus“, – pasakoja Edgaras Suprunas, ansamblio „Lietuva“ vyr. baletmeisteris ir šokių grupės vadovas.

Šiais metais dalyviai iki balandžio 12 d. buvo kviečiami pildyti paraišką bei atsiųsti vieną savo šokio vaizdo įrašą. Kiekvienos amžiaus kategorijos nugalėtojai, pelnę „Šoka Lietuva 2021“ laureato vardą, bus skelbiami Tarptautinę šokio dieną – balandžio 29 d. virtualios ceremonijos būdu. Nugalėtojų laukia organizatorių įsteigti prizai.

Sceninių lietuvių liaudies šokių konkursas „Šoka Lietuva“ – nuo 2015 m. inicijuojamas ansamblio „Lietuva“ projektas, skatinantis talentų saviraišką, tautinio meno populiarinimą, liaudies šokių tradicijų puoselėjimą bei aktualumą šių dienų kontekste.

Virtuali apdovanojimų transliacija vyks saugiu formatu, laikantis visų karantino reikalavimų.

Sekite naujienas ansamblio „Lietuva“ Facebook paskyroje bei svetainėje www.ansamblis-lietuva.lt !
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook