Šiandien

Renginys įvykoINTERNETU | Dėlionė orkestrui VIII: portretai

  • Klaipėda2021-05-21
  • Klaipėda2021-05-21

Aprašymas

Klaipėdos kamerinis orkestras
Meno vadovas Mindaugas Bačkus
Dirigentai: Tomas AmbrozaitisDonatas Katkus
Dirigentas ir solistas Vytautas Lukočius (fortepijonas)
Solistai: Rimantė AgintaitėJūratė Gaižutytė (smuikai), Kornelija Kupšytė (violončelė)
Programa: Roberto Molinelli, Malcolm Arnold, Alfred Schnittke, Vidmantas Bartulis

Tęsiame „Dėlionės orkestrui“ tradiciją ir pristatome jau VIII programą. Jai Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus davė temą „Portretai“.
 
„Muzikinis portretas – būdas pristatyti žmogų, asmenybę ar bendraminčių grupę per jų kūrybinį bendradarbiavimą. Per jų sukurtus garsinius ir vizualinius piešinius, kuomet tarsi iš naujo juos atpažįstame. Dažnai kurdamas žmogus būna visai kitoks, nei kasdieniniame, įprastame gyvenime. To ir sieksime mūsų naujoje dėlionės rubrikoje „Portretai“, - sako M. Bačkus.
 
Vienas iš būsimų muzikinių portretų – dirigento Tomo Ambrozaičio, Klaipėdos kamerinio orkestro smuikininkių Rimantės Agintaitės, Jūratės Gaižutytės – kūrybinis tendemas Malcolmo Arnoldo Koncerto dviems smuikams ir orkestrui atlikime. Beje, visi trys minėti atlikėjai yra Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos auklėtiniai.
 
Jauniausia orkestro narė violončelininkė Kornelija Kupšytė kartu su orkestro kolegomis pateiks jaunimo kartos portretą, atlikdami Roberto Molinelli kūrinį.
 
Alfredo Schnittke’s Koncertu fortepijonui ir styginiams bus atskleistas įvairiapusio menininko Vytauto Lukočiaus portretas. Šį žmogų labiau pažįstame kaip šmaikštuolį dirigentą, TV projektų komisijų narį, bet daugelis nežinome jo kaip pianisto, gebančio groti itin specifinę muziką.
 
Vidmantas Bartulis yra parašęs kūrinių ciklą, kuriame išreiškia savo simpatijas (arba antipatijas). Kaip dabar dažnas pasakytų – laikina. Viena tokių kompozicijų – “We like Donatas Katkus”, kurią spalvingasis autorius sukūrė kitos spalvingos asmenybės – dirigento, muzikologo, pedagogo, altininko, aktoriaus ir t.t. – gimimo dienos proga. Maestro D. Katkaus kūrybinis portretas ypatingai papuoš „Dėlionės orkestrui“ portretų galeriją.
 
Koncertą kviečiame nemokamai stebėti internetu Facebook arba Youtube platformoje.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook