Šiandien

Renginys įvykoDramaFest | Kaip jums patinka

  • Vilnius2021-06-17
  • Vilnius2021-06-17

Aprašymas

„DramaFest“ – Vilniaus mažojo teatro spektaklių eskizų festivalis, kviečiantis išvysti bei patirti dramaturgijos ir teatro bandymų erdvės „DramaTest“ 2021-ųjų metų rezultatus. Keturias dienas skirtingose VMT erdvėse aštuoni „DramaTest“ režisieriai ir jų komandos žiūrovams pristatys savo darbus, sukurtus per dviejų savaičių repeticijų laikotarpį. Publikos reakcijos taps svarbiu argumentu, sprendžiant, ar eskizas taps visaverčiu spektakliu. 

DĖMESIO! Spektaklio eskizą vienu metu gali stebėti tik 8 žiūrovai, vaidinimas vyksta aplink juos. Veiksmas vyksta teatro rūsyje, vaidinimo metu aktoriai rūko ir skamba garsi muzika.

„Pasaulis visas – tai scena, / Joj aktoriai ir moterys, ir vyrai; / Jų įėjimai čia ir išėjimai, / Ir daugel vaidmenų atlieka vienas / Šioj pjesėj septynių veiksmų.“ Mažai kas žino, kad šios daug kartų girdėtos Shakespeare‘o eilutės priklauso melancholiškajam keliautojui Žakui – vienam iš komedijos „Kaip jums patinka“ personažų. Situacijų komedija apie miške nuo kilmingų giminaičių persekiojimo besislapstančią Rozalindą XVI ir XVII a. sandūroje pasiūlė visiškai naują meilės koncepciją: tuo metu literatūros formuotam požiūriui į meilę kaip į kančių šaltinį Shakespeare‘as priešpriešina meilės, kaip didžiausio malonumo, sampratą. 

Festivalis „DramaFest“ dovanoja išskirtinę patirtį: neįprastoje vietoje – Vilniaus mažojo teatro rūsyje – vos keliems žiūrovams visiškai naujai atsiskleis klasikinė Williamo Shakespeare‘o komedija „Kaip jums patinka“. Kartu su charizmatiškų aktorių komanda jauna režisierė Uršulė Bartoševičiūtė, ryškiausia feministinės krypties atstovė Lietuvos teatre, pristatydama „Kaip jums patinka“ ištrauką, tyrinėja meilės, kūniškumo ir seksualumo temas, kurios rūpėjo ir Renesanso epochos kūrėjui. „Kai mūsų, tūkstantmečio vaikų, karta yra kaltinama visa ko seksualizavimu ir bandymu tapatybės klausimus nagrinėti tik per seksualumo prizmę, man atrodo, jog geriausias atsakymas tokiam kaltinimui – taip atrodo todėl, kad pasaulis prarado visą kartą apie tai anksčiau galėjusių kalbėti žmonių. Taigi mano tikslas – skirtingų kartų pokalbis ir diskusija apie laisvę formuoti savo tapatybę su jaunais ir vyresniais aktoriais bei, žinoma, su publika“, – sako režisierė.

Pjesės autorius –  William Shakespeare
Režisierė ir scenografijos idėjos autorė – Uršulė Bartoševičiūtė
Kompozitorė – Marija Paškevičiūtė

Vaidina: Arvydas Dapšys, Indrė Patkauskaitė, Milda Noreikaitė, Agnė Šataitė, Karolis Kasperavičius, Edmundas Mikulskis

Trukmė 1 val.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook