Renginys įvykoKlaipėdos kamerinis orkestras, Analia Selis, Mariano Castro

Aprašymas

Ástoro Piazzollos 100-mečiui
 
2021 metais pasaulis mini žymiausio argentiniečių kūrėjo, tango novatoriaus Ástoro Piazzolla‘os 100-metį. Kovo mėnesį Mindaugo Bačkaus vadovaujamas Klaipėdos kamerinis orkestras jau pristatė vieną šiai sukakčiai skirtą programą. Šįkart suskambės antroji kolektyvo programaPiazzolla: 100-mečio istorija“, kurioje kartu su orkestru pasirodys duetas iš Argentinos – vokalistė Analia Selis, pianistas ir aranžuotojas Mariano Castro, atliksiantys savo garsiojo tautiečio kūrinius.
Á. Piazzolla‘os didžiausias nuopelnas yra tame, kad jis perkėlė populiarųjį tango iš šokio žanro į akademinės muzikos sritį. Jis parašė virš 300 tango ir jo dėka tango ėmė skambėti svarbiausiose pasaulio koncertų salėse. Á. Piazzola sujungė tango, džiazo, klasikinės muzikos elementus ir sukūrė taip vadinamą „naująjį tango“ (Nuevo tango). Jis pats buvo ne tik kompozitorius, bet ir atlikėjas. Pradžioje grojęs tradicinį tango, vėliau priėjo išvados, kad tango skirtas ne šokiui, o klausymui.
                                       
Analia Selis ir Mariano Castro yra gimę Argentinoje, o dabar gyvena Rumunijoje, o visoje Europoje skleidžia savo gimtosios šalies kultūrą. Juos sieja meilė argentinietiškam tango ir noras dalintis ja su kitų tautų profesionaliais muzikos atlikėjais ir klausytojais.
 
Klaipėdos kamerinis orkestras jau koncertavo kartu su A. Selis ir M. Castro „Klangantrisch“ festivalyje Riggisberge (Šveicarija), o pernai sausį jų programa „Klasika sutinka tango“ buvo atlikta Klaipėdos koncertų salėje.
 
Esant lietingam orui koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje. Iki malonių vasariškų susitikimų!
 
Programoje:
 
Renginio vieta: parko estrada prie Klaipėdos koncertų salės
Ástoro Piazzollos 100-mečiui
Klaipėdos kamerinis orkestras
Meno vadovas Mindaugas  Bačkus
Solistai: Analia Selis (vokalas, Argentina–Rumunija), Mariano Castro (fortepijonas, aranžuotė, Argentina– Rumunija)
Programa: Ástor Piazzolla
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook