Šiandien

Renginys įvykoGamtos muzika | Onutė Gražinytė, Edward King

Aprašymas

Vasarą parko estradoje suskambės ir „Gamtos muzika“. Taip savo koncertinę programą pavadino pianistė Onutė Gražinytė ir violončelininkas Edwardas Kingas.
 
Garsių muzikų šeimoje išaugusi pianistė baigė Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą ir išvyko studijuoti į Hannoverio muzikos akademiją. Ji yra daugelio nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatė, jau koncertavusi Lietuvoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, Baltarusijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Estijoje, Italijoje, Olandijoje, Austrijoje, Danijoje ir kitur. 
 
E. Kingas yra kilęs iš Naujosios Zelandijos ir šiuo metu gyvena Berlyne. Jis laimėjo keletą svarių tarptautinių violončelės konkursų, dažnai koncertuoja su orkestrais ir solo.
 
Pasak Onutės, „programą rinkomės atsižvelgdami į situaciją: norėjome muzikos, kuri derėtų prie gamtos, į ją įsilietų. Norėjome muzikos, kuri žmonėms suteiktų džiugesio ir šviežumo šiais nelabai lengvais laikais. Norėjome muzikos, kuri privestų suklusti ir susimąstyti apie dalykus, kurie vyksta pasaulyje, virš ir tarp mūsų visų.
 
Kviečiame klausytojus į jautrią ir įtraukiančią programą, kurią atliksime gyvai po ilgo tokių koncertų nebuvimo. Norime kartu pasidžiaugti ir švęsti šią ypatingą progą vėl susiburti!“
 
Esant lietingam orui koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje. Iki malonių vasariškų susitikimų!
 
Programoje:
 
Renginio vieta: parko estrada prie Klaipėdos koncertų salės
Onutė Gražinytė (fortepijonas)
Edward King (violončelė, Vokietija)
Programa: Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Antonín Dvořák, Ástor Piazzolla, Pablo Casals, Gareth Farr, Sergej Rachmaninov, Arvo Pärt, Balys Dvarionas, Martynas Švegžda von Bekker
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook