Šiandien

Renginys įvykoĮ liepsną | Liudas Mockūnas, Petras Geniušas

Aprašymas

Vasaros ciklo koncertų maratoną baigs programa „Į liepsną“, kurią atliks vienas ryškiausių improvizacinės ir džiazo muzikos kūrėjų saksofonininkas Liudas Mockūnas ir itin spalvinga kūrybinė asmenybė, įstabaus talento pianistas Petras Geniušas. Jiems abiem būdingas meninių idėjų šviežumas, nestandartinis mąstymas ir virtuoziškas atlikimas publikai visada garantuoja klausymo malonumą.
 
Ilgamečiai kūrybiniai partneriai prieš 8 metus pristatė kompaktinę plokštelę ir koncertinę programą „Jūra miške“, kuri buvo atlikta ir Klaipėdos koncertų salėje.
 
„Į liepsną“ – tai antroji dueto kompaktinė plokštelė ir koncertinė programa. Joje skamba perkomponuoti ir išplėtoti improvizuojant Bélos Bartóko, Aleksandro Skriabino, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Broniaus Kutavičiaus ir paties L. Mockūno kūriniai. „Antrojoje plokštelėje toliau kuriame savo žaidimo taisyklių variantą, kaip gali vykti romanas tarp parašytos ir improvizuotos muzikos, arba tarp klasikos ir džiazo. Puikiai visiems pažįstamų kompozitorių kūrinius dekonstruojame ir sukonstruojame iš naujo, naudodami jau egzistuojančias arba spontaniškai atrastas muzikines technologijas, ilgai kauptas pasąmonines bibliotekas“, – apie naująjį savo darbą pasakoja dueto nariai.
 
Esant lietingam orui koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje. Iki malonių vasariškų susitikimų!
 
Programoje:
 
Renginio vieta: parko estrada prie Klaipėdos koncertų salės
Liudas Mockūnas (saksofonas)
Petras Geniušas (fortepijonas)
Programa: perkomponuoti ir išplėtoti improvizuojant Bélos Bartóko, Aleksandro Skriabino, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Broniaus Kutavičiaus, Liudo Mockūno kūriniai
 
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook