Šiandien

Renginys įvykoIn finitum | M. Bačkus, V. Čepinskis

Aprašymas

Talentingasis menininkas Vilhelmas Čepinskis, kurį pirmiausia pažinome kaip smuikininką, pastaruoju metu vis dažniau pasirodo kaip dirigentas ir kompozitorius. Visose trijose amplua jį matysime ir būsimoje programoje „Infinitum“, kurią jis rengia kartu su bičiulio ir kolegos Mindaugo Bačkaus vadovaujamu Klaipėdos kameriniu orkestru.  
 
Pasak M. Bačkaus, „koncerte skambės du V. Čepinskio kūriniai su dedikacijomis. Tai siuita violončelei ir orkestrui „Infinitum“, kurią jis dedikavo man. Aš jau atlikau kūrinio premjerą Šiauliuose, o dabar jis pirmąkart suskambės Klaipėdoje. Antrąjį kūrinį „Improviso“ Vilhelmas dedikavo Klaipėdos kameriniam orkestrui. Mes jį savo programoje grosime pirmąkart“.
 
Koncerte taip pat išgirsime Wolfgango Amadeuso Mozarto kūrinį Sinfonia concertante. Smuikui, altui ir kameriniam orkestrui parašyta kompozicija suskambės styginių orkestro versijoje, o solo partijas grieš V. Čepinskis (smuikas) ir M. Bačkus (violončelė).
 
Infinitum, išvertus ši lotynų kalbos, reiškia begalybė. Pasinerkime į nuostabios muzikos tėkmę, kuri pažadins pačias jautriausias sielos stygas!
 
Programoje:
 
Klaipėdos kamerinis orkestras
Meno vadovas ir solistas Mindaugas Bačkus (violončelė)
Dirigentas ir solistas Vilhelmas Čepinskis (smuikas)
Programa: Vilhelmas Čepinskis, Wolfgang Amadeus Mozart
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook