Šiandien

Renginys įvykoCORELLI IR TELEMANNAS: VEDRODINIS KAMBARYS | R. Calveyra

Aprašymas

Šią programą kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru rengia iš Brazilijos kilęs pripažintas barokinės muzikos specialistas Rodrigo Calveyra. Išilginės fleitos ir korneto virtuozas koncertuoja kaip solistas su orkestrais Brazilijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Argentinoje, Lietuvoje ir kitur. Jis dalyvavo prestižiniuose Europos ir Pietų Amerikos senosios muzikos festivaliuose. R. Calveyra yra Brazilijoje įsikūrusio ansamblio „Instrumentarium“ meno vadovas bei Vilniuje gyvuojančio tarptautinio senosios muzikos ansamblio „Canto Fiorito“ meno vadovas. Vienas iš minėto kolektyvo veiklos tikslų yra populiarinti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės muzikinį paveldą. 
 
Programoje „Corelli ir Telemannas: Veidrodinis kambarys“ R. Calveyra pasirodys kaip dirigentas ir išilginės fleitos solistas. Pasak jo, šioje programoje „girdėsime begalinę virtinę sąšaukų tarp italų ir vokiečių muzikoje gyvavusių įvaizdžių. Tai projektas, sukurtas bendradarbiaujant Klaipėdos kameriniam orkestrui ir senosios muzikos ansambliui „Canto Fiorito“ iš Vilniaus.“
 
Barokinės muzikos koncerto programą papuoš solistės Renatos Dubinskaitės (mecosopranas) pasirodymas. Ji taip pat yra „Canto Fiorito“ narė, aktyvi šio ansamblio ir kitų senosios muzikos projektų organizatorė. Klavesino partiją gros atlikėja iš Latvijos Gertruda Jerjomenko.  
 
Kviečiame apsilankyti veidrodiniame garsų kambaryje, kuriame spindės Corelli ir Telemanno muzika!
 
Programoje:
 
Klaipėdos kamerinis orkestras
Meno vadovas Mindaugas Bačkus
Dirigentas ir solistas Rodrigo Calveyra (išilginė fleita, Brazilija–Lietuva)
Solistė Renata Dubinskaitė (mecosopranas)
Dalyvauja Gertruda Jerjomenko (klavesinas, Latvija)
Programa: Georg Philipp Telemann, Arcangelo Corelli
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook