Šiandien

Renginys įvykoUGNINGAS FORTEPIJONO VIRTUOZAS | Alexander Paley

Aprašymas

Į Klaipėdos koncertų salę sugrįžta ugningasis fortepijono virtuozas Alexander Paley. Po kelerių metų pertraukos čia jis skambins savo rečitalį. Įdomu, kad A. Paley savo pirmąją solinę programą KKS atliko taip pat festivalyje „Salve Musica“ lygiai prieš 15 metų!
 
A. Paley pelnė pasaulinį pripažinimą savo stulbinama technika, nepaprastai įvairiapusiu koncertiniu ir soliniu repertuaru bei nepaviršutiniškomis, unikalios menininko vaizduotės paženklintomis interpretacijomis.
 
Gruodžio 8-sios vakarą kartu su garsiuoju pianistu pasivaikščiosime po „Parodos paveikslėlius“ – spalvingąjį Modesto Musorgskio fortepijoninį ciklą. Jo atsiradimą įkvėpė kompozitoriaus apsilankymas dailininko ir architekto Viktoro Hartmano parodoje Sankt Peterburge. Visas dešimt pjesių jungia „promenados“ (pasivaikščiojimo) tema, kurioje, pasak kompozitoriaus, „nuolat šmėžuoja mano fizionomija“.
 
II koncerto dalį pradės „Valpurgijos naktis“ iš prancūzų autoriaus Charleso Gounod operos „Faustas“. Intriguoja tai, kad šio kūrinio aranžuotę fortepijonui solo sukūrė pats A. Paley.
 
Po to programoje seks kito prancūzų kūrėjo Camille’o Saint-Saënso Šeši etiudai op. 52, retokai sutinkami atlikėjų repertuare, nes reikalauja nepriekaištingos pirštų technikos.
 
Tarp Niujorko ir Paryžiaus gyvenantis A. Paley pastaruoju metu nemažai laiko praleidžia Lietuvoje – šiemet jis pradėjo dėstyti Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijoje. Charizmatiškasis atlikėjas savo talentu ir meistriškumu nepalieka klausytojų abejingais, o kultūrinių interesų platumu stebina tuos, kam tenka pažinti jį iš arčiau.
 
Programoje:
 
Alexander Paley (fortepijonas, JAV)
Programa: Modest Musorgskij, Charles Gounod / Alexander Paley, Camille Saint-Saëns 
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook