Šiandien

Renginys įvykoKRIŠTOLINIS BALSAS | Lauryna Bendžiūnaitė, LVSO

Aprašymas

Šį vakarą scenoje aidės krikštolinis solistės Laurynos Bendžiūnaitės balsas, liesis nuostabi  Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro, diriguojamo meno vadovo ir vyr. dirigento Gintaro Rinkevičiaus, atliekama muzika.
 
Klaipėdoje pradėjusi tiesti savo profesinį muzikos kelią L. Bendžiūnaitė šiuo metu gyvena Štutgarte. Čia ji kelis metus dirbo Štutgarto operos teatre, dainavo kitų užsienio operos teatrų ir koncertų salių scenose.
 
„Dainavimas – tai mano psichoterapija, visų mano fantazijų įkūnijimas ir visų emocijų, veiksmų legalus realizavimas, už kurį dar ir moka, – sako L. Bendžiūnaitė. – Kai dainuoju, esu geresnis žmogus. Geresnis, gražesnis ir įdomesnis, galintis visiems aplinkui spinduliuoti šviesesnį gyvenimą.“
 
Koncerte L. Bendžiūnaitė atliks britų kompozitoriaus Benjamino Britteno „Keturias prancūziškas dainas“ – įspūdingą opusą, sukurtą kaip dovaną kompozitoriaus tėvų vestuvių metinėms. Taip pat skambės lenkų kompozitoriaus Witoldo Lutosławskio „Silezijos triptikas“, kuriame panaudoti lenkų folkloro tekstų ir muzikos motyvai. 
 
Antrojoje koncerto dalyje LVSO interpretuos Antono Brucknerio simfoniją Nr. 6. Ją kompozitorius sukūrė keliaudamas po Šveicariją. Iš visų A. Brucknerio simfonijų ji yra pati šviesiausia. Tai – pasaulėtvarkos grožio ir didybės pašlovinimas. Muzikoje trykšta džiūgavimas, beatodairiškas svaiginimasis būties pilnatve.
 
Programoje:
 
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras
Meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius
Solistė Lauryna Bendžiūnaitė (sopranas)
Programa: Benjamin Britten,  Witold  Lutosławski, Anton Bruckner
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook