Šiandien

Renginys įvykoPAŠNEKESIAI MĖNESĖTĄ NAKTĮ (rež. K. Siaurusaitytė)

Aprašymas

Vasilij Šukšin
PAŠNEKESIAI MĖNESĖTĄ NAKTĮ
Linksmai liūdnos istorijos

Režisierė – Kotryna Siaurusaitytė
Scenografas – Marius Nekrošius
Šviesų dailininkas – Renaldas Bartulis

Vaidina: Tadas Gryn, Donatas Kalkauskas, Vytautas Kupšys, Asta Preidytė, Akvilė Vitkūnaitė, Ieva Brikė, Vita Šiaučiūnaitė, Julius Tamošiūnas

Spektaklio trukmė – 1 val. 30 min.

Premjera – 2019 m. balandžio 26 d.

Spektaklis rekomenduojamas žiūrovams nuo 14 metų.

„Pašnekesiai mėnesėtą naktį“ – spektaklis pagal XX a. vidurio rusų rašytojo ir kino režisieriaus bei aktoriaus, scenaristo Vasilijaus Šukšino kūrybą tiems, kas teatre jaučiasi išsiilgęs „senamadiškų“ jausmų ir sielą užgaunančių istorijų. Spektaklio centre – prokuratūroje dirbantis Nikolajus, išgyvenantis iš pirmo žvilgsnio neypatingą „dramą“: sulaukęs žinios apie mokyklos laikų meilės atvykimą, jis atsiduoda laukimo saldumui ir beprotiškoms svajonėms. Tačiau į jo svajas įsiveržia į prokuratūrą kreipęsis Pavlas, o sykiu – ir visai kitokia meilės samprata. Mėnesėtą naktį vyrai narplioja Pavlo šeimos konfliktą. Iš pažiūros buitinė situacija pamažu atveria apmąstymų apie gyvenimą ir tikrąją laimės prigimtį erdvę.

Jauna režisierė Kotryna Siaurusaitytė, garsiausio lietuvių režisieriaus Eimunto Nekrošiaus (1952–2018) mokinė, scenoje sukuria jaukumo ir nostalgijos pripildytą atmosferą, tartum kviesdama ir žiūrovus įsitraukti į mėnesėtos nakties pokalbius. Režisierė sako, kad Vasilijaus Šukšino kūryba ją žavinti savo neįprastumu: viena vertus, situacijos atpažįstamos ir artimos kiekvienam žmogui, o, kita vertus, – jose veikiantys žmonės – tarsi ne iš šio pasaulio, atrodo, kad toks naivumas, koks būdingas jiems, jau seniai išnykęs. „Šukšinas rašo lengvai, nemoralizuodamas, neskirstydamas žmonių ir jų poelgių į „juodus“ ir „baltus“. Jis rašo paprastas istorijas, pasakoja jas įtaigiai, su nepigiu humoru. Jo prozoje žmogus nėra schema, veikianti pagal geležinę logiką. Jis blaškosi, ieško prasmės ir ilgisi kitokio gyvenimo. O juk būtent tada, kai gražios svajonės prasilenkia su skaudžia realybe, gimsta linksmai liūdnas absurdas,“ – sako Kotryna Siaurusaitytė.

Dėmesio! Įėjimas į renginį tik su Galimybių pasu. Visi vyresni nei 6 metų amžiaus žiūrovai renginio metu privalo dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius, priglundančius prie veido ir visiškai dengiančius nosį ir burną.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook