Renginys įvykoVMT spektaklis | DOSTOJEVSKIS VAIKAMS

  • Vilnius2021-12-19
  • Vilnius2021-12-19

Aprašymas

Spektaklis „Dostojevskis vaikams" sukurtas pagal žinomo rusų rašytojo Fiodoro Dostojevskio romanus - „Vargo žmonės", „Netočka Nezvanovna", „Jaunuolis", „Broliai Karamazovai" bei rašytojo dienoraštį. Skirtingų kūrinių ištraukas vienija jose veikiantys vaikai bei bendražmogiškos temos, aktualios ir šiandien: atsakomybė už savo artimą, riba tarp meilės ir neapykantos, ambicijų ir norų atsižadėjimas vardan kito, garbė, orumas, stipri meilė artimiesiems. „Mane domina rimtoji literatūra, kurioje paliečiamos aštrios, filosofinės temos. Fiodoras Dostojevskis pasitikėjo vaikais, jis tikėjo, kad jie pajėgūs suprasti sudėtingus jo kūrinius. Todėl noriu atvirai, be palinksminimų, triukų ar žaidimų kalbėti su vaikais svarbiomis temomis", - apie spektaklio sumanymą kalbėjo režisierius.
Mokyklinio amžiaus moksleiviams skirtą spektaklį pagal Dostojevskio kūrybą, sukūrė režisierius Paulius Ignatavičius. Šis spektaklis režisieriui – didžiulė atsakomybė ir drauge didelis kūrybos malonumas: „Spektaklyje žaidžiame atvirą teatrą. Viskas vyksta čia pat, nesislapstant nuo žiūrovų: prie didžiulio apvalaus stalo, prie kurio virsime įvairiausiais personažais; čia pat atsidursime Rusijos miestelyje, čia pat grįšime į Lietuvą. Sąlygiškas, atviras teatras tai leidžia. Ir man žavus šis gana įprastas, bet klasikinis teatro iliuzijos principas, kada stalas tampa miesteliu, vaiko lova ar bendravimo su žiūrovais vieta.".
Mus džiugina šilti ir pozityvūs žiūrovų atsiliepimai po spektaklio „Dostojevskis vaikams“. Ypač įkvepia tokie tėvų atsiliepimai: „Vienas giliausių spektaklių vaikams ir ne vaikams. Bendražmogiškos vertybės kaip meilė, atsakomybė, nuoširdi draugystė pasakojamos taip įtaigiai, kad neįmanoma sulaikyti ašarų. Spektaklis mus tiesiog užbūrė. Ačiū visai kūrybinei grupei.” Su grupe moksleivių spektaklį “Dostojevskis vaikams” žiūrėjusi pedagogė rašo: “Puikus spektaklis ir ne tik vaikams... Labai gilus ir nuoširdus. Labai  noriu padėkoti visiems kūrėjams, o ypač nuostabiems aktoriams už tai, kad žadina gėri mažose širdelėse ir neleidžia jam užmigti didesnėse... Sėkmės. Visiems linkiu pasižiūrėti spektaklį ir prisiliesti prie Dostojevskio kūrybos Vilniaus mažajame teatre.”
 Beje, šis spektaklis vaikams ypatingas dar ir tuo, kad tiek žiūrovai, tiek aktoriai susitinka scenoje...
 
Režisierius  Paulius Ignatavičius
Scenografijos autoriai - Mantvydas Mieliauskas ir Paulius Ignatavičius
 Vaidina:  Agnė Šataitė, Tadas Gryn ir  Božena Aleksandrovič
 Premjera  2013 m. kovo  24 d.
I dalies spektaklis (nuo 7 iki 99 metų)
Trukmė 1 val.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook