Renginys įvykoSielų dialogai

Aprašymas

PROGRAMA PERKELTA IŠ SAUSIO 21 D.

Vytautas Juozapaitis (baritonas)
Ieva Barbora Juozapaitytė (sopranas)
Darius Mažintas (fortepijonas)
Programa: Gustav Mahler, Francisco Asenjo Barbieri, Miguel Marqués, Maurice Ravel, Vytautas Barkauskas

Kaip to paties laikotarpio kompozitorių kūrybą supranta skirtingų kartų dainininkai, kuriuos sieja tėvo ir dukters ryšys? Pripažintas operos solistas, baritonas Vytautas Juozapaitis, perspektyvus jaunosios kartos sopranas Ieva Barbora Juozapaitytė ir įdomiausių meninių idėjų generatorius pianistas Darius Mažintas kviečia į koncertą „Sielų dialogai“. Jame giminingos sielos interpretuos Gustavo Mahlerio, Maurice‘o Ravelio, Vytauto Barkausko ir kitų kompozitorių muziką. Koncertas vyks sausio 21 dieną, penktadienį, 18.30 valandą Klaipėdos koncertų salėje.
 
„Koncerte skambėsiančių autorių kūrinių atlikimas reikalauja ne tik nenumaldomo noro juos dainuoti, bet ir profesinio meistriškumo, vokalinės technikos bei asmenybinės brandos,“ – sako Vytautas Juozapaitis. Net ir pasirinkęs politiko karjerą, būdamas Lietuvos Respublikos Seimo nariu, jis toliau puoselėja savo vokalą ir džiugina klausytojus. Solistas yra pelnęs visus pagrindinius Lietuvos muzikinius bei teatrinius apdovanojimus, tarp jų – prestižiškiausią Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją. V. Juozapaičio kaip operos solisto kūrybinėje biografijoje įrašyti garsiausi užsienio bei lietuvių dirigentai, režisieriai ir pianistai, daugybė Lietuvos bei užsienio muzikos festivalių. Su spektakliais jis yra apkeliavęs beveik visą pasaulį, per karjerą scenoje sukūręs daugiau nei 50 vaidmenų. Kompozitoriai Bronius Kutavičius, Giedrius Kuprevičius, Audronė Žigaitytė, kurdami savo sceninius veikalus, rašė specialiai šiam ypatingu artistiškumu pasižyminčiam solistui.
 
„Balso valdymo ir diapazono galimybių kontekste, drįstu teigti, su Ieva esame lygiaverčiai partneriai“, – apie savo dukrą pasakoja V. Juozapaitis. Jaunosios kartos operos solistė Ieva Barbora Juozapaitytė jau gerai pažįstama Lietuvos teatrų publikai: nuo 2018 metų pradėjo ruošti vaidmenis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro spektakliuose („Traviata“, „Manon“, „Bohema“, „Vienos kraujas“, „Linksmoji našlė“, „Sarsuela“), Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre („Kelionė į Tilžę“) ir Kauno valstybiniame muzikiniame teatre („Mano puikioji ledi“). Jos aistra scenos menui ir muzikai prasidėjo nuo mažų dienų: operos teatrų bei koncertinių salių užkulisiai buvo tarsi namų aplinka, o arija ar daina buvo geriausia lopšinė. 
 
„Kūrybinė bendrystė drauge su nuostabiu pianistu Dariumi Mažintu mūsų koncertui įneš ypatingo jaudulio, nes kiekvienam mūsų tai bus premjera,“ – sakė V. Juozapaitis. Muzikalumu ir unikalia, įdomia interpretacija, netikėtais niuansais ir savitais muzikiniais įvaizdžiais pasižymintis pianistas Darius Mažintas yra tarptautinių konkursų laureatas ir festivalių dalyvis, edukacinių muzikinių projektų autorius, labdaringų koncertų organizatorius ir kultūrinių institucijų steigėjas.
 
Koncerto programos paletė – nuo aistringų ispaniškų arijų iki lietuviško dainų ciklo. Tai įvairiaspalvė Gustavo Mahlerio, Francisco Asenjo Barbieri, Miguelio Marquéso, Maurice‘o Ravelio ir Vytauto Barkausko kūryba. Pasak V. Juozapaičio, „mūsų koncerto koncepcija grįsta nuoširdaus noro išpažinti savo vertybes, pasidalinti kūrybine patirtimi, padiktuota gyvenimo pamokų, prisiliesti prie pasaulinės muzikos šedevrų ir pasiūlyti klausytojams mūsų interpretaciją, pripildytą tyro jausmo, neatsiejamo nuo išsiilgto buvimo scenoje nostalgijos“. Solisto nuomone, „klausytojui bus labai įdomu palyginti ir įvertinti, kaip to paties laikmečio kompozitorių kūrybą mato ir supranta skirtingų kartų dainininkai, kuriuos sieja pats stipriausias tėvo ir dukters ryšys“.

„Muzika –  tai tyriausia kalba, kuri girdima ir suprantama tada, kai esi atviros širdies, sąmoningai priimi save ir kitus. Tuomet ji paliečia kiekvieną iki sielos gelmių“, –  teigia programos „Sielų dialogai“ atlikėjai, kviečiantys gyvai išgirsti jų muzikines išpažintis.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook