Šiandien

Renginys įvykoPREMJERA. Vienos dalies spektaklis LANKANT PONĄ GRYNĄ

  • Panevėžys2022-04-29
  • Panevėžys2022-04-30
  • Panevėžys2022-05-15
  • Panevėžys2022-05-22

Aprašymas

Jeff Baron
LANKANT PONĄ GRYNĄ
Vienos dalies privati istorija

Režisierius – Aidas Giniotis
Scenografijos ir kostiumų dailininkė – Laura Luišaitytė
Šviesų dailininkas – Paulius Jakubėnas
Režisieriaus asistentė – Sandra Juzėnienė
Vaidina: Dainius Jankauskas, Antanas Venckus
Premjera – 2022 m. balandžio 28 d.

Aktorius, režisierius, kompozitorius, „Keistuolių teatro“ įkūrėjas Aidas Giniotis, Juozo Miltinio dramos teatre pastatęs „Volponę“ grįžta su nauju spektakliu – „Lankant poną Gryną“. Šį kartą jis imasi šiuolaikinės, kamerinės pjesės, kurios variklis – talentingų aktorių darbas. Spektaklyje skleidžiasi visais laikais aktualus kartų susidūrimas, skirtingų vertybių, požiūrio į pareigas ir teises klausimai. Kūrinyje „Lankant poną Gryną“ išryškėja visuomenėje atpažįstamos situacijos, apie kurias savo lūpomis byloja susiduriančios jaunuolio ir senolio kartos.

Kūrinio populiarumas stebina – 1997 m. parašyta pjesė iškart susilaukė sėkmės, pagal ją buvo sukurta daugiau nei 500 spektaklių, ji išversta į 23 kalbas ir vaidinama 49 šalyse. Praktiškai visose šalyse, kur buvo pastatyta, pjesė ir pagal ją kurti spektakliai buvo ir yra nominuojami bei skina įvairius apdovanojimus. 2018 m. specialiai prestižiniam Avinjono festivaliui (Prancūzija) dramaturgas net sukūrė pjesės tęsinį.

„Lankant poną Gryną“ centre – jaunas vaikinas Rosas Gardineris ir senyvo amžiaus ponas Grynas, kuriuos sujungia nelaimingas atsitikimas – jaunuolis automobiliu partrenkia senjorą. Garbaus amžiaus žmogus atsigauna, tačiau teisėjas Rosui skiria viešuosius darbus – kartą per savaitę lankytis pas poną Gryną, pagelbėti ūkio darbuose, nupirkti maisto. Dviejų, iš pirmo žvilgsnio skirtingų, žmonių konfliktai kyla iš negebėjimo priimti kitokios pasaulėžiūros, tačiau priverstinis buvimas drauge tampa abipuse dovana. Pjesė atveria draugystės, šeimos, atvirumo ir atleidimo svarbą. Priimdami vieni kitus tokius, kokie esame, galime įveikti gyvenimo sunkumus ir kurti pilnavertę kasdienybę.

Pasak Aido Giniočio, spektaklis „Lankant poną Gryną“ yra aktuali medžiaga su savo istorija, konfliktais, įvykiais: „Man visada svarbiausia, kad teatro menas būtų pilietiškas, socialiai paveikus. Nepripažįstu meno vardan meno, jis turi veikti čia ir dabar, analizuoti, kur mes gyvename, kaip gyvename ir ką jaučiame.“

Dėmesio! Visiems vyresniems nei 6 metų amžiaus žiūrovams renginio metu rekomenduojame dėvėti medicinines kaukes arba respiratorius.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook