Šiandien

Renginys įvykoBLOGI KELIAI | Kyiv Left Bank Theatre (Ukraina) | VMT

Aprašymas

Kijivo Dramos ir komedijos teatro kairiajame Dniepro krante gastrolės Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre. Spektaklis ukrainiečių kalba su lietuviškais titrais.

„Blogi keliai“ – tai pjesė apie gyvenimą karo draskomoje Ukrainoje. Spektaklis pagal šią pjesę pirmą kartą parodytas Londono teatro „Royal Court Theatre Upstairs“ scenoje 2017 m. lapkričio 15 d. Pjesę sudaro šešios scenos, kurių kiekvienoje nagrinėjamas tam tikras karo aspektas. Karas Ukrainos rytuose – tai ne tik sprogimai, apšaudymai ir žuvusiųjų vardai. Kitoje fronto pusėje gyvena (ne)paprasti žmonės, kuriuos suartino išardyti Donbaso keliai.

Jauna moteris vyksta į Ukrainos rytus ieškoti dokumentinės medžiagos apie karą, bet ten, pilkojoje pasienio zonoje, ji tampa abiejų pusių įkaite. Ji gyvena kažkur per vidurį, kur nėra gėrio ir blogio, kur auka ir egzekutorius keičiasi vaidmenimis, o meilė tampa trumpalaikė ir nepastovi.
„Blogi keliai“ – tai šešios istorijos apie karo užaštrintus ir iškreiptus moterų ir vyrų santykius, apie žaizdas, kurių niekada nepavyks užgydyti.

Spektaklio „Blogi keliai“ įvertinimai: 

2018 m. Kijivo teatro kritikų reitinge „Kivskij rachunok“ išrinktas geriausiu metų spektakliu.
2019 m. Ukrainos Teatro festivalyje „GRA“ „Blogi keliai“ buvo išrinktas geriausiu festivalio dramos spektakliu, taip pat apdovanotas už geriausią režisūrą ir garso režisieriaus darbą.
Balstogės (Lenkija) „Wschód-Zachód“ (2020) ir Berlyno „Radar Ost“ (2020 – online ir 2021 – offline programoje) festivalių dalyvis.

2022 m. spektaklis ir jo kūrėjai (režisierė Tamara Trunova, dramaturgė Natalija Vorožbit, scenografas Jurijus Larionovas, aktoriai Valerija Chodos ir Andrijus Isajenko) įvertinti T. Ševčenkos vardo Ukrainos nacionaline premija.

Iš atsiliepimų spaudoje:

The Guardian: „Galinga pjesė… Per karą moters pasirinktų sunkių emocinių kelių metafora. Vorožbit tampa ukrainietiškąja Sarah Kane.“

The Independent: „Laukinis žvilgsnis į karą, vedantį nužmogėjimo link.“

Exeunt Magazine: „Ryžtingas asmeniškumo ir seksualumo, siaubingo karo intymumo tyrinėjimas.“

Autorė Natalija Vorožbit
Režisierė Tamara Trunova
Scenografas Yuriy Larionov
Kostiumų dailininkė Kristina Korabelnikova
Garso dizaineriai Tamara TrunovaAkmal Gurezov
Režisierės asistentė Natalia Dubrova

Vaidina:
Kateryna Kachan, Oksana Zhdanova, Anastasia Pustovit, Maryna Klimova, Svitlana Shtanko, Dmytro Oliynyk, Dmytro Solovyov, Volodymyr Kravchuk, Oleksandr Sokolov, Lesya Samaeva, Valeria Khodos, Andriy Isayenko

Spektaklis ukrainiečių kalba su lietuviškais titrais.

N-18 Spektaklyje naudojama nenormatyvinė leksika

Trukmė: 3 val.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook