Šiandien

Renginys įvykoPradžioje buvo...

Aprašymas

Latvijos valstybinis Daugpilio teatras

Režisierius Olegs Šapošnikovs

„Pradžioje buvo...“

Pradžioje buvo visiška tamsa ir tyla. Tada tamsoje ėmė ryškėti kontūrai, tyloje skambėjo pustoniai. Ir prasidėjo neįtikėtinos transformacijos...

Prieš pradedant skaityti pirmąją pjesę, reikia išmokti įtikinamai pavaizduoti antį, štangą ar net durų kilimėlį – tai pirmieji kiekvieno aktoriaus žingsniai kelyje į didžiąją sceną. Spektaklis „Pradžioje buvo ...“ – tai eksperimentinis judesio spektaklis, kuriame apjungiami keli eskizai (vaidybos pratimai). Tokiu būdu žiūrovas produkciją galės matyti kaip išbaigtą kompoziciją, o ne kaip mokymosi proceso fragmentus. Spektaklis neturi siužeto, bet vis tiek yra pasakojimas!

Spektaklyje dalyvauja Daugpilio Stanislavo Broko vidurinės muzikinės mokyklos programos „Teatrinis menas“ mokiniai. Jų mokymuose dalyvauja ir pats  Daugpilio teatras ir nepriklausomi užsienio mokytojai. Šiame kurse savo profesinius įgūdžius tobulina ir kai kurie Daugpilio teatro aktoriai ir šokėjai. Šiuo spektakliu „Pradžioje buvo...“ Daugpilio teatras pakelia uždangą, norėdamas parodyti jaunųjų aktorių mokymosi procesą ir ketina tai daryti ateityje, kad žiūrovai pamatytų mokinių pasiekimus ir jų profesinį augimą.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook