Šiandien

Renginys įvykoŽivilės Minkutės paroda-instaliacija „Triukšmas | Noise“

  • Data:2022 Rugpjūčio 12d., 18:00
  • Vieta:Galerija „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas), Kaunas
  • Bilietai:Pirkti bilietus

Aprašymas

Rugpjūčio 12 d. (penktadienį), 18 val. galerijos „Meno parkas“ trečiame aukšte vyks menininkės Živilės Minkutės parodos „Triukšmas“ atidarymas ir Živilės Kolendaitės-Mubarak vedama patyriminė meditacija. Maloniai kviečiame apsilankyti!

Pirmą kartą eksponuojama menininkės Živilės Minkutės personalinė grafikos ir tarpdisciplininio meno paroda-instaliacija „Triukšmas“ kviečia leistis į vidinių pasaulių ir psichinės sveikatos tyrinėjimus, kontempliuojant ribų poreikį ir balanso, kaip tvarios psichinės sveikatos kertinę ašį. Greito gyvenimo tempas perteklinės informacijos triukšme tampa rutina, kurioje svarbią vietą užima nuolatinis lyginimasis su kitais, akrobatika tarp siekių ir galimybių talpinti savyje viską — būti nuostabiais tėvais, bet kartu nepailstančiais karjeristais; būti socialiai atsakingais visuomenės dalyviais, tuo pačiu neapleidžiant idealiai sustyguotos buities. O po visu tuo — dar ir begalinė laisvė rinktis, kuri anot parodos autorės dažnai ir telieka iliuzinė. Stengiantis išgyventi šiuolaikiniame išorinės informacijos ir vidinių išgyvenimų pertekliuje, tenka atsigręžti į realybę, kurioje kartais tuo vieninteliu stabiliu pagrindu tampa utopinis balansas nuolatiniame triukšme.
Živilės Minkutės kūriniuose toliau tiriamos grafikos ribos, ieškoma šios medijos formos vietos
šiuolaikinio meno kontekste. Autorė siekia tradicinę mediją pristatyti inovatyvioje, šiuolaikinėje koncepcijoje bei prakalbinti dabarčiai aktualiu ir suprantamu tonu. Paroda-instaliacija atskleidža santykį tarp mišria technika atliktų plokštuminių kūrinių, mobilios skulptūros bei daugiasluoksnės monotipijos. Balanso paieškos perteiktos mobilios, kabančios skulptūros forma.

Apie autorę
​​
Živilė Minkutė — jaunosios kartos kūrėja, 2015 metais baigusi grafikos magistro studijas Vilniaus dailės akademijoje ir nuo to laiko aktyviai dirbanti meno bei kūrybinių industrijų lauke. Savo kūrybą pristatė daugiau kaip trejose dešimtyse grupinių parodų ir taip pat surengė septynias personalines parodas. Pagrindinis domėjimosi laukas — vidiniai bei socialiniai ryšiai ir jų raiška asmenybėje. Menininkė koncentruojasi ties tradicinės grafikos jungtimi šiuolaikinio meno kontekste. Ryškus to pavyzdys paskutinė pristatyta paroda — „Nertis iš kailio“. Šis giliai išieškotas ir penkerius metus rengtas projektas pristatė ryšio su savo kūnu paieškas, kvietė atkreipti dėmesį į šiuolaikiniam jaunam žmogui aktualius tapatumo klausimus, mokytis priimti save kaip visumą, o tuo pačiu atveriant kelią ir į kito/kitokio žmogaus priėmimą. Projektas buvo pristatytas Vilniaus grafikos meno centre; KKKC kultūros rūmuose Klaipėdoje; Šiaulių Dailės galerijoje; šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius“, parodoje „Takas”; „Galeria Willa“, Lenkijoje.

Parodą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba ir asociacija LATGA.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook