Šiandien

Renginys įvykoHAILU MERGIA trio | Vilnius

Aprašymas

Etiopijos džiazo legenda HAILU MERGIA atvyksta į Vilnių!

Rugpjūčio 30 d., antradienį, 20 val. Kirtimų kultūros centre vyks vienintelis Lietuvoje legendinio klavišininko ir vizionieriaus Hailu Mergia bei talentingų jo bendražygių koncertas.

HAILU MERGIA, šiuo metu gyvenantis Vašingtone, yra geriausiai žinomas dėl savo indėlio vienoje reikšmingiausių Etiopijos muzikos „aukso amžiaus“ – aštuntojo dešimtmečio – grupių THE WALIAS BAND, muzikos mėgėjų ir kritikų pripažinimą pelnė ir jo solo kūryba.
Kovo 27 d. Hailu Mergia išleido „Yene Mircha” – naują dainų kolekciją su platesne grupės sudėtimi ir naujomis originaliomis kompozicijomis, tęsiančią pasaulinę jo albumo „Lala Belu“ sėkmės giją. Ją pristatys ir koncerte Vilniuje.

Hailu Mergia kūrybine veikla užsiima jau šešis dešimtmečius. Iki čia vedė Ilgas ir vingiuotas kelias – nuo jauno septintojo dešimtmečio muzikanto, pradėjusio veiklą Adis Abeboje iki 70-ųjų šokių grupių aukso amžiaus, nuo vilčių emigravus į Ameriką iki sausesnio 9-ojo dešimtmečio ir 2000-ųjų laikotarpio, kai Hailu Mergia daugiausia grojo klaviatūra savo taksi laukdamas oro uosto eilėje arba namuose su draugais.
Pakartotinai išleidus jo klasika tapusius kūrinius ir iš naujo įvertinus menininko indėlį į Etiopijos muzikos istoriją svarbą, Hailu Mergia vėl groja ryškiausiose erdvėse ir klubuose visame pasaulyje.

https://www.youtube.com/watch?v=ifFzTcDDV88
________________
HAILU MERGIA trio:
Hailu Mergia – elektrinis fortepijonas, vargonai, melodika, akordeonas, vokalas
Alemseged Kebede-Anissa – elektrinis bosas
Daniel Barnes – būgnai
________________

Renginys yra Vilnius 700 programos dalis. https://www.700vilnius.lt/
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook