Šiandien

Renginys įvykoSpektaklis - ekskursija PAKOPA PO PAKOPOS

  • Kaunas2022-09-11
  • Kaunas2022-10-09
  • Data:2022 Rugsėjo 11d., 12:00 (Renginys įvyko)
  • Vieta:Žemaičių g. kalno papėdėje esantis fontanėlis,
  • Data:2022 Spalio 9d., 12:00 (Renginys įvyko)
  • Vieta:Žemaičių g. kalno papėdėje esantis fontanėlis,

Aprašymas

Spektaklis - ekskursija po tarpukario Žaliakalnį – tai performatyvus įvykis, tiesiogiai įtraukiantis Žaliakalnio bendruomenės narius jaunuosius ir profesionalius menininkus, supažindinantis su gyvąja Žaliakalnio gyventojų atmintimi ir istorija. Tai bendras šokio trupės ULNA ir „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022” projektas, Kauno ląstelės – Žaliakalnio – pjūvis, estetinėmis priemonėmis, istoriniais ir dokumentiniais metodais atskleidžiantis visą jo grožį. Tad kas sieja tarpukario Lietuvos sostinę ir Europos kultūros sostinę?

Ekskursija prasidės nuo tarpukario Kauno simboliu laikomų legendinių Kauko laiptų. Pasak architektūros istorikės J. Kančienės, tarpukaryje tai buvo gražiausi laiptai Lietuvoje. Legenda pasakoja, jog čia esą karaliaująs Kaukas – lietuvių mitų herojus, toks nedidelis vyrukas. Šioje kelionėje pasitelkus šokį, teatrą ir muziką, žiūrovai bus supažindinti su tarpukario Žaliakalnio aktualijomis ir pamatys, kaip šis rajonas atrodo šiandien, patirs jo kismą.

Projektas unikalus jog čia žiūrovas ne tik stebi vizualų kūrinio pastatymą, bet pats tampa įtraukiuoju dalyviu ausinių pagalba. Jose skambantys balsai, aktorių įgarsintos istorijos, susiliejančios su muzika, perkels dalyvius į kitą erdvę, panardins juos į kelionę pakopa po pakopos laiko laiptais – nuo tarpukario iki šių dienų.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook