Šiandien

Renginys įvykoFestivalis ConTempo: „Closing party (arrivederci e grazie)“

  • Data:2022 Lapkričio 27d., 17:00
  • Vieta:Kauno kino centras „Romuva“, Laisvės al. 54, Kaunas, Lietuva, Kaunas
  • Bilietai:Pirkti bilietus

Aprašymas

Kviečiame į paskutinį šių metų festivalio „ConTempo“ vakarėlį*, tik šįkart jis bus be blizgesio ir trenksmo. Alessandro Bernardeschi ir Mauro Paccagnella sukurtas spektaklis „Closing party (arrivederci e grazie)“ – šokis dviems, ironiškas ir paikas atsisveikinimo valsas, paskutinis akordas, kuris tuo pat metu – ir rimtas, ir lengvabūdiškas. Spektaklyje netrūks absurdo, juoko, sentimentų, plunksnų ir perukų, muzikos, vaizdų ir, žinoma, šokio, kuriame skleisis subtilus senstančių šokio kūnų grožis, sustiprinantis kūrinio politinį charakterį, kur amžius nėra tik metaforinis fonas, veikiau – choreografinės frazės šerdis. Alessandro Bernardeschi, Carlotta Sagna ir Ares D‘Angelo pažada Jums įsimintiną vakarą!

Atsiliepimai

Šie nuostabūs šokėjai, kurie scenoje kuria tikslumą su žiupsneliu nerūpestingumo bei demonstruoja savo patirties meistriškumą, išlaisvintą nuo suvaržymų vaidinti, taip pat yra nusivylę, širdį draskantys, senstantys pasakotojai – nes tai jų tema – dieviškai juokinga, rodanti pirštu į pasaulį, kuris nepavargsta ryti mūsų idealų. [Marie Baudet, La Libre, 2021]

Kompozicija labai efektyviai sulieja tai, kas beprotiška ir jautru: ji griebia jus iš esmės. [Charles A. Catherine, Ballroom Online, 2021]

1998 m. Briuselyje įkurta „Wooshing Machine“ yra išradimų vieta, kurioje persidengia kelios kūrybinės teritorijos. Sudarytas iš menininkų kolektyvo, kurio centre yra choreografas Mauro Paccagnella, „Wooshing Machine“ yra ten, kur nubrėžiamos sienos; būtent toje vietoje, kur įvairios, nevienalytės meninės realybės gali susikirsti ir bendrauti.

Teatro ir scenos meno eksperimentų laboratorija, besiskolinanti teatro, vizualiųjų menų ir muzikos kompozicijas, iš naujo atrandanti choreografijos ir teatro kalbą, kurioje šokis ir judesys yra drąsiai hibridinės praktikos dalis.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook