Šiandien

Renginys įvyko12.22 GIEDRĖ I Švyturys Bhouse

Aprašymas

Dainų autorė ir atlikėja Giedrė Kilčiauskienė 1998-aisiais tapo neatsiejama kultinės grupės „Empti” dalimi, o 2005 m. – garsiausios užsienyje lietuvių alternatyvos grupės „Pieno lazeriai” vokaliste. Iš tų laikų – tokie hitai, kaip „Muzika“, „Pabandyk“, „Gera mylėtis“, „Robotas irgi žmogus”.
2010-aisiais Giedrė pasuko į džiazą, dalyvavo festivaliuose Liuksemburge, Turkijoje, Didžiojoje Britanijoje, Švedijoje, Vokietijoje. Tačiau jos unikalaus balso, gelminės poezijos bei ritmo ekvilibristikos visuomet reikėjo ir Lietuvos pop muzikos scenai.
2013 m. pasirodė pirmasis Giedrės solinis albumas „Optinė apgaulė“, 2019 m. – antrasis albumas „Nuolat pildoma“, o 2022-aisiais ji pristatė vinilinę plokštelę „Dykumos ir gatvės“. G. Kilčiauskienė yra vadinama reivo motina, o tarp jos išugdytų „vaikų“ – daugybė šių dienų scenos žvaigždžių: nuo 2005-ųjų Giedrė dėstė savo „alma mater“ – J. Tallat-Kelpšos konservatorijoje, nuo 2007 m. – Vilniaus kolegijoje, o 2018 m. tapo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vokalo dėstytoja. Giedrė – autoritetas ne tik akademiniuose koridoriuose, bet ir ant scenos, kur gimsta jos jaukūs, stilingi, kokybiški ir šiuolaikiški pasirodymai.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook