Šiandien

Renginys įvyko„Signum“. Šventė su saksofonų kvartetu

Aprašymas

Atlikėjai:
Saksofonų kvartetas SIGNUM (Vokietija)

Programa:
JEAN SIBELIUS – „Andante Festivo“ („Signum“ aranžuotė saksofonų kvartetui)
ANTONIN DVOŘÁK – Styginių kvartetas F-dur, op. 96, B. 179, „Amerikietiškasis“ („Signum“ aranžuotė saksofonų kvartetui)
JUSTINA JARUŠEVIČIŪTĖ – „Vidurnakčio lietus“ (premjera)
KAI SCHUMACHER – „Tranceformer“ saksofonų kvartetui
GEORGE GERSHWIN – Trys preliudai („Signum“ aranžuotė saksofonų kvartetui)
LEONARD BERNSTEIN – Simfoniniai šokiai iš miuziklo „Vestsaido istorija“ (Sylvaino Dedenono aranžuotė saksofonų kvartetui)

„Keturi saksofonininkai, kurie sugeba įsiūbuoti pastatus“, – taip apie charizmatiškus „Signum“ muzikantus rašė „Hamburger Abendblatt“. 2006 m. Kelne (Vokietija) susibūręs kvartetas laimėjo keletą konkursų, pasirodė „Carnegie Hall“ Niujorke, o Europos koncertų salių organizacijos (ECHO) įteiktas „Kylančios žvaigždės“ (2014–2015 m.) apdovanojimas jiems atvėrė kelius į daugelį kitų prestižinių scenų: Londono „Barbican Centre“, Vienos „Konzerthaus“, Amsterdamo „Concertgebouw“, „Elbphilharmonie Hamburg“, „Konzerthaus Dortmund“, Kelno filharmoniją ir kt. „Signum“ buvo apdovanotas kaip geriausias ansamblis prestižiniame Vokietijos festivalyje „Festspiele Mecklenburg–Vorpommern“. Saksofonininkų kvartetas nuolat ieško naujų idėjų ir novatoriškų meninių susitikimų. Jų eksperimentinį universalumą atspindi įdomios programos ir unikalios pačių ansamblio narių aranžuotės, nuspalvinančios įvairiausius kūrinius (nuo Bacho iki Piazzollos) dar sodresnėmis spalvomis.

Neretas svečias ir Lietuvoje, „Signum“ pernai Vilniaus festivalyje atliko įspūdingą programą su akordeonininku Martynu Levickiu. Vėl sugrįždami į Nacionalinės filharmonijos sceną saksofonininkai pateikia spalvingą programą, kurioje vyrauja romantikos ir džiazo dvasia – skambės kūriniai nuo iškiliųjų romantikų Sibelijaus, Dvořáko iki džiazuojančių amerikiečių Gershwino ir Bernsteino, taip pat įvyks jaunos lietuvių kompozitorės Justinos Jaruševičiūtės kūrinio premjera.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook