Šiandien

Renginys įvykoMes – Lietuva! Naujametis koncertas

  • Jonava2022-12-28
  • Birštonas2022-12-29
  • Vilkaviškis2022-12-30

Aprašymas

Kviečiame pasitikti Naujuosius 2023 metus kartu! Naujamečiu laikotarpiu kasmet džiuginantis ansamblis „Lietuva“ pristato šventinę programą „Mes – Lietuva!“. Šokio ir muzikos koncertas žada ne tik šventinę nuotaiką, bet ir netikėta forma atskleidžiamus kūrinius iš šiuolaikinio, atsinaujinusio ir įvairiapusiško ansamblio repertuaro. Specialiai Naujiesiems metams skirtą programą atliks ansamblio „Lietuva“ choras, šokių grupė ir nacionalinių instrumentų orkestras. Prie atlikėjų prisijungs bei charizmatiškų spalvų įneš kviestinis aktorius ir atlikėjas Giedrius Arbačiauskas.

Naujametis koncertas nustebins tiek ištikimiausius gerbėjus, tiek vertinančius kūrybinius ansamblio eksperimentus. Nuo tautinio žanro, baltiškų motyvų ir dainuojamosios poezijos kūrinių iki šiuolaikinės muzikos ar net elegancija dvelkiančios klasikos – žiūrovai mėgausis skoningu muzikinių žanrų ir stilių pasirinkimu.

Koncertas „Mes – Lietuva!“ apjungs mus visus – programa sava, atpažįstama ir įkvepianti didžiuotis lietuvių autorių kūryba bei unikaliu tautinių instrumentų skambesiu. Dalis šventinių pasirodymų primins tokius ansamblio „Lietuva“ projektus kaip programa su bardais „Dainuoju Tau gyvenimą“, misterijos „Dievai ir žmonės“ ir „Perkūnas“, „Lietuviškos giesmės“ ar net prancūzų klasikos įkvėptas „Bučinys iš Prancūzijos“. Išskirtinius pasirodymus surengs ir ansamblio „Lietuva“  solistai – sopranas Ilona Pliavgo, Saulius Vasiliauskis, choreografė-šokėja Aušra Krasauskaitė, baleto šokėja Kristina Tarasevičiūtė ir kiti.

Pakilios emocijos, įspūdingiausi šokiai, teatralizuoti pasirodymai, iki širdies gelmių savos dainos ir daug daugiau – nuotaikingiausioje valstybinio ansamblio „Lietuva“ programoje, pasitinkant Naujuosius!
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook