Šiandien

Renginys įvykoI.Kvik restorane - paroda apie romų šaknų turinčias pasaulin

  • Data:2022 Gruodžio 9d., 16:00
  • Vieta:Restoranas „Gypsy Lounge and Grill“ Vilniuje, Etmonų g. 2, Vilnius
  • Bilietai:Pirkti bilietus

Aprašymas


Jau šį penktadienį, gruodžio 9 d. 16 val. žinomo dainininko, romo Ištvano Kvik restorane „Gypsy Lounge and Grill“ bus atidaryta vienintelė tokia paroda Lietuvoje. Joje – dešimt visame pasaulyje puikiai žinomų žmonių istorijų. Ar žinojote, kas sieja Čarlį Čapliną, Elvis Preslį ir daug kitų pasaulinio garso įžymybių? Visi jie turėjo romų tautybės šaknų. Tarp jų yra netgi Motina Teresė ir  Pablas Pikaso.

Šia paroda siekiama, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie romų tautybės šaknis, jos paplitimą pasaulyje. O svarbiausia – kad būtų laužomi stereotipai, neva romų tautybė yra kažkuo prastesnė nei kitų. Daug metų su romų integracija dirbantis visoje Lietuvoje žinomo romų ansamblio „Sare Roma“ vadovas, dainininkas Ištvanas Kvik sako, kad apie toleranciją visuomenėje kalbėti reikia nuolat. I.Kvik, siekdamas, kad visuomenėje griūtų mitai apie romus, netgi įkūrė pirmą Baltijos šalyse romų restoraną, kuriame įdarbino niekaip Lietuvoje darbo nerandančius romus.

I.Kvik vadovaujamame restorane nuo šiol kiekvienas galės iš arčiau susipažinti su žinomais pasaulio žmonėmis, kurie turėjo romų šaknų. Tarp jų - jau minėti Čarlis Čaplinas, atlikėjas Elvis Preslis,  Motina Teresė, ispanų tapytojas Pablas Pikaso. O taip pat ir anglų aktoriai Bobas Hoskinsas, Maiklas Keinas,  žinomas prancūzų gitaristas Django Reinhardt, ispanų flamenko gitaristas Carlos Montoya, o taip pat Švedijos futbolininkas Zlatanas Ibrohimovičius. „Tai pavyzdžiai, parodantys, kad nėra dėl ko gėdytis romų tautybės šaknų, turime jomis didžiuotis ir apie tai kalbėti garsiai“, - teigia žinomas romas I.Kvik.


Paroda nuo gruodžio 9 d. neribotą laiką nemokamai bus eksponuojama romų virtuvės restorane „Gypsy Lounge and Grill“ Vilniuje, Etmonų g. 2. Projektą remia Vilniaus miesto savivaldybė ir Atvirų piliečių fondas. 
Daugiau informacijos:
Vaiva Poškaitė-Kovaliuk
+370 699 85958
sareromalt@gmail.com
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook