Šiandien

Renginys įvykoChopinas laisvei. Dariaus Mažinto rečitalis

Aprašymas

Atlikėjai:
DARIUS MAŽINTAS (fortepijonas)

Programa:
FRYDERYK CHOPIN – Keturios baladės Nr. 1 g-moll, op. 23; Nr. 2 F-dur, op. 38; Nr. 3 As-dur, op. 47; Nr. 4 f-moll, op. 52; Noktiurnai

Dariaus Mažinto skambinimas fortepijonu siejamas su ekspresyvumu, subtilumu ir emocine prieiga. Pianistas pasižymi muzikalumu ir unikalia interpretacija, netikėtais niuansais ir savitais muzikiniais įvaizdžiais. Darius Mažintas yra pelnęs įvertinimų tarptautiniuose konkursuose, kviečiamas muzikuoti festivaliuose, solidžių pasirodymų su įvairiais orkestrais ir pripažintais Lietuvos bei užsienio scenos partneriais surengė koncertų salėse. Taip pat jis yra edukacinių muzikos projektų autorius, labdaringų koncertų organizatorius ir kultūrinių institucijų steigėjas.

2022 m. balandį filantropo Dmitrijaus Kanovičiaus įkurtas Kanados labdaros fondas „Žiūrėdamas į žvaigždes“ („Looking at the Stars“) suorganizavo unikalų pianisto koncertą Rusijos agresorių nuniokotoje Irpinėje, Ukrainoje. „Mūsų misija – sugrąžinti viltį ir orumą tai praradusiems. Tiems, kuriems to labiausiai reikia ir kurie mažiausiai to tikisi“, – sako D. Kanovičius. Tad ir šįvakar pianisto rečitalyje skambanti subtili lenkų kompozitoriaus Fryderyko Chopino noktiurnų ir baladžių fortepijoninė lyrika simboliškai įprasmina laisvės siekiamybę.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook