Šiandien

Renginys įvykoBaltais ir juodais. Sonatos ir Roko Zubovų dueto 25-mečiui

Aprašymas

Atlikėjai:
SONATA DEVEIKYTĖ-ZUBOVIENĖ, ROKAS ZUBOVAS (fortepijoninis duetas)

Programa:
BRONIUS KUTAVIČIUS – „Gilijos laivužis“
ZIGMAS VIRKŠAS – „Paskutinis rudens divertismentas“
CLAUDE DEBUSSY – „Lindaraja“, L. 97, CD. 42; „En blanc et noir“ („Baltais ir juodais“), L. 134, CD. 142
JOHANNES BRAHMS – Sonata dviem fortepijonams f-moll, op. 34b


Pianistai Sonata ir Rokas Zubovai gražią savo fortepijoninio dueto sukaktį įprasmino daugybe pasirodymų visame pasaulyje, o juos vainikuoja koncertas Filharmonijos scenoje.

Fortepijoninis duetas debiutavo 1997 m. Čikagoje. Abu pianistai, tarptautinių konkursų laureatai, studijavo Lietuvoje, Šveicarijoje ir JAV. Atlikėjai koncertavo didžiuosiuose JAV ir Kanados miestuose, Argentinoje, Urugvajuje, Irane, daugelyje Europos šalių, grojo su įvairiais kameriniais ir simfoniniais orkestrais, nuolat dalyvauja tarptautiniuose festivaliuose Lietuvoje, Norvegijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Slovėnijoje, Vokietijoje, Suomijoje ir kitur. 15 metų S. ir R. Zubovai buvo muzikos ir ekologijos festivalio Neringoje „Nepaklusniųjų žemė“ įkvėpėjai ir rengėjai. Duetas intensyviai garsina M. K. Čiurlionio muziką pasaulyje, groja daug lietuviškos muzikos opusų, yra atlikęs daugiau kaip 10 specialiai jam parašytų kūrinių.

Šį vakarą šalia lietuvių kompozitorių Broniaus Kutavičiaus ir Zigmo Virkšo opusų skambės prancūziška ir vokiška muzika – Claude’o Debussy ir Johanneso Brahmso kūriniai.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook