Šiandien

Renginys įvykoXXI a. laiškai klasikams I

Aprašymas


Atlikėjai:
VALSTYBINIS VILNIAUS KVARTETAS
ŪLA ULIJONA ŽEBRIŪNAITĖ (altas, Lietuva, Italija)
OLEKSIY SHADRIN (violončelė, Ukraina)

Programa:
FRANZ SCHUBERT – Styginių kvintetas C-dur, D 956
ANTONÍN DVOŘÁK – Styginių sekstetas A-dur, op. 48, B. 80

Vienas ryškiausių kolektyvų Lietuvos kultūriniame gyvenime Valstybinis Vilniaus kvartetas su žinomais muzikais iš užsienio pradeda koncertų ciklą „XXI a. laiškai klasikams“ ir šįkart iš dabarties „rašo laiškus“ romantizmo muzikos korifėjams – Franzui Schubertui ir Antonínui Dvořákui. Klausytojai kviečiami išgirsti ir „perskaityti“ šių laikų muzikų žvilgsnį į kamerinio žanro šedevrus, leidžiančius pasimėgauti turininga, emocinga, dramatiška, kupina audrų ir atoslūgių muzika.

Šiai programai prie Valstybinio Vilniaus kvarteto prisijungia Lietuvos scenose labai laukiama viešnia – altininkė Ūla Ulijona Žebriūnaitė, gyvenanti Turine (Italija) ir daugiau nei dešimtmetį vadovaujanti prestižinio Italijos radijo ir televizijos (RAI) orkestro altų grupei. Ū. Žebriūnaitė yra nuolatinė Kronbergo ir kitų festivalių dalyvė, koncertuoja su styginių trio EST bei ansambliu „Salon Orchester“, yra Turino G. Verdi konservatorijos ir Fosano V. Baravalle’o muzikos instituto pedagogė.

Kartu taip pat muzikuoja jaunas violončelininkas iš Ukrainos, Charkive gimęs Oleksijus Shadrinas – daugelio konkursų finalistas ir laureatas, Hanoverio aukštosios muzikos mokyklos absolventas, šiuo metu studijuojantis Kronbergo (Vokietija) akademijoje. 2022 m. violončelininkas pelnė IV premiją prestižiniame karalienės Elžbietos konkurse Briuselyje.
Mažiau 
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook