Šiandien

Renginys įvykoVIŠTYTĖ IR GAIDELIS | Keistuolių teatras

  • Vilnius2023-02-26
  • Vilnius2023-03-12
  • Vilnius2023-04-08
  • Vilnius2023-04-23
  • Vilnius2023-04-30
  • Vilnius2023-05-21

Aprašymas

Spektaklis visai šeimai „Vištytė ir gaidelis“ – šiuolaikinė visiems gerai žinomos istorijos interpretacija, paversta žaidimu.
Kaip sekti pasaką? Ar ją galima keisti? Ar tradiciniams pasakų herojams gali talkinti šiuolaikiniai daiktai? Ar senas kaip pasaulis klausimas gali turėti naują atsakymą? Ar gaidelis galėjo išskristi į kosmosą su samurajaus kardu, o vištytės akelę - apsaugoti akiniai nuo saulės?
Scenografė ir kostiumų dailininkė Ramunė Skrebūnaitė įgyvendino studijų metų svajonę - sukurti spektaklį, kuriame atgiję daiktai išplėstų nuotykių erdvę ir taptų svarbiais įvykių dalyviais. Čia mergaitė ir berniukas kovoja už savo teisę tikėti tokia pasaka, kokią prisimena. Tačiau žaisti po vieną- neįdomu. Tad bendro žaidimo vardan vaikai pradeda ieškoti kompromiso. Šiame kelyje į draugystę kūrybiškai mokomasi ir atlaidumo, ir nesavanaudiškumo, ir kitų ne tik vaikams svarbių dalykų.
„Spektaklyje du suaugę žmonės išdykauja ir kvailioja taip pat laisvai, kaip vaikai,“ – tvirtina aktorė Viola Klimčiauskaitė, o jos kolega Dalius Skamarakas prideda: „Žaidimo forma perteikiamos gyvenimiškos tiesos vaikams priimtinesnės, taip jos greičiau randa kelią į jų širdis.“
Nuotaikinga Andriaus Kulikausko muzika, paprasti ir nuoširdūs dainelių tekstai įtrauks net mažiausius žiūrovus, o didesni vaikai noriai dalyvaus patardami herojams iššūkių akivaizdoje. „Keistuolių“ teatro spektakliai vaikams visad išsiskiria tuo, kad neturi „ketvirtos sienos“ – aktorių ir juos stebinčio vaiko neskiria nematoma užtvara, o kiekvienas mažojo žiūrovo ištartas žodis kuria tolesnę spektaklio nuotaiką.
Vaikus į spektaklį atlydėję tėvai šio dinamiško, linksmo ir jaukaus spektaklio metu galės dar sykį prisiminti, koks magiškas, didžiulis ir margaspalvis yra kiekvieno - net mumyse tebegyvenančio – vaiko pasaulis.
Režisierė, scenografė ir kostiumų dailininkė – Ramunė Skrebūnaitė
Kompozitorius – Andrius Kulikauskas
Vaidina – Viola Klimčiauskaitė ir Dalius Skamarakas

Spektaklis vaikams nuo 3 metų
Spektaklio trukmė – 60 min.

Premjera – 2013 m. rugsėjo 28 d.

Spektaklio rėmėjas – Kultūros rėmimo fondas
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook