Šiandien

Renginys įvykoTranscendentiniai etiudai. Paulius Andersson

Aprašymas

Atlikėjai:
PAULIUS ANDERSSON (fortepijonas)

Programa:
FERENC LISZT – „Transcendentiniai etiudai“, S.139

Paulius Anderssonas yra intensyviai koncertuojantis pianistas, laimėjęs per 16 tarptautinių konkursų (Prancūzijoje, Estijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Lenkijoje, Lietuvoje), taip pat apdovanotas tarptautinio pianistų forumo „Beszczady bez granic“ (Lenkija) pagrindiniu prizu – „Auksinio Parnaso“ laureato titulu. 2020 m. pelnė II premiją S. Rachmaninovo pianistų konkurse Maskvoje, nuo 2022 m. Paulius tapo reziduojančiu „Drozdoff Society“ artistu Niujorke. Apie atlikėją pianistas Eugenas Indjicius yra pasakęs: „Paulius Anderssonas yra nepaprastai talentingas. Be puikaus virtuoziškumo, muzikalumo ir stiliaus pojūčio, Paulius pasižymi ryškia menine asmenybe ir buvimo scenoje užtikrintumu, kuris pavergia publiką.“

„Ferenco Liszto „Transcendentinius etiudus“ pasirinkau, nes tai yra vienas virtuoziškiausių sudėtingiausių ciklų fortepijono literatūroje. Tai didelis iššūkis pianistui – nusprendžiau jį priimti. Šiaip esu gan drąsus ir mėgstu iššūkius bei sudėtingas programas“, – sako P. Anderssonas.

„Transcendentiniai etiudai“ („Études d’exécution transcendante“), dar vadinami „Aukščiausio atlikimo meistriškumo etiudais“, – tai 1852 m. Liszto peržiūrėtas ir pataisytas anksčiau sukurtų (1826 ir 1837 m.) dvylikos etiudų ciklas. Kompozitorius jį paskyrė savo mokytojui Carlui Czerny, žinomam etiudų kūrėjui. Sakoma, kad šis Liszto ciklas yra jo meninės vizijos kvintesencija.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook