Renginys įvykoDisputas su orkestru. Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir

Aprašymas

Atlikėjai:
LIETUVOS NACIONALINIS SIMFONINIS ORKESTRAS
(meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas)
Solistai – Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo Lietuvoje alumnai ir stipendininkai:
RUGILĖ JUKNEVIČIŪTĖ (violončelė), AGNĖ RADZEVIČIŪTĖ (fortepijonas), KRISTINA ANNAMUKHAMEDOVA (fortepijonas), MORTA GRIGALIŪNAITĖ (fortepijonas), KASPARAS MIKUŽIS (fortepijonas), MILDA DAUNORAITĖ (fortepijonas), JOANA DAUNYTĖ (arfa), MANTAS LEONARDO LIZZI (akordeonas), JONAS VOZBUTAS (akordeonas), UGNĖ KATINSKAITĖ (smuikas), PAULIUS GEFENAS (fleita), VYTAUTAS GIEDRAITIS (klarnetas), SIMONA ZAJANČAUSKAITĖ (fortepijonas)
Dirigentas ROBERTAS ŠERVENIKAS

Programa:
DMITRIJ ŠOSTAKOVIČ – „Adagio“ iš baleto „Skaidrus upokšnis“ („Светлый ручей“ / „The Limpid Stream“), op. 39 (Rugilė Juknevičiūtė, violončelė)
DMITRI LEVKOVICH – „Fantazija“ („Fantasia“) fortepijonui ir simfoniniam orkestrui (Agnė Radzevičiūtė, fortepijonas)
FRANCIS POULENC – Koncertas dviem fortepijonams ir orkestrui d-moll, FP61 (I dalis: Kristina Annamukhamedova ir Morta Grigaliūnaitė, II ir III dalys: Kasparas Mikužis ir Milda Daunoraitė, fortepijonai)
CLAUDE DEBUSSY – „Religinis ir pasaulietinis šokis“ („Danse sacrée et danse profane“) arfai ir styginiams, L. 103 (Joana Daunytė, arfa)
PIERRE THILLOY – III dalis iš Simfonijos Nr. 2 „L’homme Apocalyptique“ dviem akordeonams ir orkestrui (Mantas Leonardas Lizzi ir Jonas Vozbutas, akordeonai)
PIOTR ČAIKOVSKIJ – Pjesė Nr. 1 „Meditacija“ („Méditation“) iš ciklo „Brangios vietos prisiminimas“ („Souvenir d’un lieu cher“ / „Воспоминание о дорогом месте“) smuikui ir fortepijonui, op. 42 (Aleksandro Glazunovo aranžuotė smuikui ir orkestrui; Ugnė Katinskaitė, smuikas)
JONAS JURKŪNAS – Naujo kūrinio premjera (ansamblis „Trio Opus88“: Paulius Gefenas, fleita; Vytautas Giedraitis, klarnetas; Simona Zajančauskaitė, fortepijonas)


Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondas „Pagalba Lietuvos vaikams“ įkurtas 2003 m. balandžio 12 d. asmenine Maestro iniciatyva. Nuo fondo įkūrimo iki savo mirties Maestro M. Rostropovičius buvo jo prezidentu, aktyviai dalyvavo koncertuose bei mokant išskirtinį talentą turinčius vaikus. 2007 m. fondo prezidente tapo Maestro dukra Jelena Rostropovich. Šiandien tęsti Maestro pradėtą veiklą fondui padeda įvairių Lietuvos bendrovių ir asmeniška verslininkų bei kitų žmonių parama.

Fondas remia muzikai, mokslui ir sportui itin gabius vaikus, taip pat teikia pagalbą vaikams, sergantiems retomis, sunkiai gydomomis ligomis, dovanoja reikalingą aparatūrą, įrangą, medikamentus VU Santaros vaikų ligoninei. Daugeliui Fondo remtų išskirtinių gabumų vaikų pavyko ne tik įgyvendinti savo svajones, bet ir užlipti į didžiąsias pasaulio scenas, groti kartu su visame pasaulyje žinomais orkestrais ir būti pripažintiems tarp geriausių. Kiekvienais metais fondas skelbia paramos stipendijų konkursą, rengia stipendijas pelniusių jaunųjų muzikantų pasirodymus.

Šį vakarą fondo alumnai ir stipendininkai – ne vienam iš mūsų pažįstami aktyvūs Lietuvos muzikinio gyvenimo dalyviai, įvairių orkestrų, ansamblių nariai – į Filharmonijos sceną žengia kaip solistai, muzikuojantys su maestro Roberto Šerveniko vadovaujamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook