Šiandien

Renginys įvykoSTEAM TEAM nacionalinis jaunųjų inžinierių čempionatas

Aprašymas

Lietuvos inžinerijos ir technologijų pramonės asociacija LINPRA kviečia 5-8 kl. ir 9-12 kl. moksleivius į nacionalinį jaunųjų inžinierių čempionatą! Jo metu skirtingų amžiaus kategorijų komandos rungsis dėl geriausiųjų jaunųjų inžinierių titulų nacionaliniu mastu!

Kviečiame moksleivius suburti geriausią komandą ir pademonstruoti savo inžinerinius sugebėjimus kuriant unikalią Goldbergo mašiną, pasitelkiant STEAM žinias.

STEAM – ugdymo modelis, integruojantis gamtos mokslus, technologijas, inžineriją, meną ir matematiką tam, kad mokiniai galėtų panaudoti savo žinias ir jas gilinti ieškodami realių problemų sprendimų.

Čempionatą sudarys du etapai: regioninis ir nacionalinis. Pusfinaliai vyks visose Lietuvos apskrityse, jose kviečiamos dalyvauti moksleivių (5-8 kl.) ir gimnazistų (9-12 kl.) komandos. Apskričių nugalėtojai toliau kausis nacionaliniame finale.

Čempionato užduotis: sukurti veikiančią Goldbergo mašiną integruojant inžinerinius sprendimus (žr. užduoties kriterijai).

Laimėtojų prizai: pirmą vietą finale užėmusios komandos laimės 1000 eurų. Laimėtojomis bus paskelbta viena 5-8 kl. moksleivių komanda ir viena 9-12 kl. gimnazistų komanda. Kiekvienai iš jų atitieks po 1000 eurų. Kitų puikiai pasirodžiusių dalyvių laukia papildomi prizai!

Pusfinaliai: nuo balandžio 18 d. iki gegužės 4 d.

Preliminarios pusfinalių datos:

Klaipėda – Balandžio 18 d.
Tauragė – Balandžio 19 d
Telšiai – Balandžio 20 d.
Šiauliai – Balandžio 21 d.
Panevėžys – Balandžio 24 d.
Utena – Balandžio 25 d.
Kaunas – Balandžio 26 d.
Alytus – Balandžio 27 d.
Marijampolė – Gegužės 3 d.
Vilnius – Gegužės 4 d.
Finalas: Vilniuje, gegužės 23 d.

DĖMESIO: tiksli renginio lokacija ir laikas bus patikslinti

Platesnė informacija ir registracija: http://bit.ly/3naAP1O
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook