Renginys įvykoVilniaus festivalis. Baltijos malda

  • Data:2023 Birželio 14d., 19:00
  • Vieta:Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčia, Vilnius
  • Bilietai:Pirkti bilietus

Aprašymas

27-asis VILNIAUS FESTIVALIS. Muzikinė odisėja

Atlikėjai:
DUETTISSIMO: DALIA DĖDINSKAITĖ (smuikas), GLEB PYŠNIAK (violončelė)
Vilniaus miesto savivaldybės choras JAUNA MUZIKA
(meno vadovas ir dirigentas Vaclovas Augustinas)
Dirigentas VACLOVAS AUGUSTINAS

Programa:
NATOLIJUS ŠENDEROVAS – „Dialogues“ smuikui ir violončelei
ARVO PÄRT – „Da Pacem, Domine“ chorui a cappella
OLA GJEILO – „Serenity“ (O Magnum Mysterium) chorui ir smuikui
MARIANNA ACITO – „L’urlo del figlio“ chorui a cappella (premjera Lietuvoje; kūrinys parašytas ir pirmą kartą Italijoje atliktas Pordenonės tarptautinio sakralinės muzikos festivalio užsakymu)
JURGIS JUOZAPAITIS – „Ave Maria“ smuikui, violončelei ir chorui (premjera Lietuvoje)
JOHN TAVENER – „Svyati“ chorui ir violončelei
PĒTERIS VASKS – „Plainscapes“ chorui, smuikui ir violončelei
MYROSLAV SKORYK – „Melodija“ chorui, smuikui ir violončelei. Skiriama ukrainiečių tautai

Po debiutinio pasirodymo 2021 m. prestižiniame Pordenonės festivalyje Italijoje, smuikininkės Dalios Dėdinskaitės ir violončelininko Glebo Pyšniako duetas sulaukė aukščiausių įvertinimų ir kvietimo 2022 m. pristatyti savo šalies muzikinę kultūrą su stambiu projektu. Vienas žymiausių Lietuvos chorų „Jauna muzika“ ir jo meno vadovas Vaclovas Augustinas priėmė dueto kvietimą kartu parengti ir atlikti Baltijos šalių kompozitorių sakralinės muzikos programą, kurią pavadino „Baltijos malda“. Šiais metais, vykstančio karo akivaizdoje ir išskirtinę dieną – Gedulo ir vilties dieną – šia unikalia programa siekiama įprasminti ir ištransliuoti Baltijos šalių vienybę ir stiprybę, palaikymą Ukrainai ir jos žmonėms. Tad greta iškiliausių estų, latvių ir lietuvių kompozitorių simboliškai skamba įžymioji Myroslavo Skoryko „Melodija“ (atlikėjų parengta versija smuikui, violončelei ir chorui), skiriama ukrainiečių tautai. Klausytojų laukia ir visame pasaulyje žymaus norvegų kompozitoriaus Ola Gjeilo opusas – vienas populiariausių chorinių kūrinių „Serenity“ („O Magnum Mysterium“) lotynišku tekstu chorui ir smuikui, perteikiantis simfonišką minties gylį ir sodrumą.

Taip pat Vilniaus festivalio publika turės progą pirmą kartą Lietuvoje išgirsti Italijoje jau nuskambėjusius, specialiai projektui parašytus kūrinius – Jurgio Juozapaičio „Ave Maria“ bei italų autorės Mariannos Acito „L’urlo del figlio“.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook