Šiandien

Renginys įvyko:BELIKE taproom ATIDARYMAS

  • Data:2023 Gegužės 25d., 18:00
  • Vieta::BELIKE taproom, Vilnius

Aprašymas

Pastaraisiais metais smarkiai išaugo žmonių, sergančių celiakija, alergija kviečiams arba gliutenui, skaičius. Jau seniai žinoma, kad miežių, rugių, o ypač kviečių baltymai gali sukelti tokius sutrikimus. Pasaulyje šiuo metu gliuteno netoleruoja maždaug vienas procentas visų suaugusių gyventojų, o tai yra virš 80 milijonų žmonių. Lietuvoje šią alergiją turi apie 5000 žmonių, bet gali būti, kad daug suaugusiųjų apie šį savo sutrikimą nieko nežino. Celiakiją ar gliuteno netoleravimą diagnozuoti labai sudėtinga, o gydymas tik vienas - labai griežta begliutenė dieta.

Visų pamėgti gėrimai, kurie gaminami fermentuojant miežių ar kitų grūdų salyklą, turi gliuteno. Žmonės vengiantys grūdų produktų, praranda galimybę vartoti ir vieną populiariausių gėrimų – alų. Neseniai Lietuvoje susikūręs nepriklausomas bravoras :BELIKE atrado sprendimą šiai problemai. Nuo pat pirmųjų dienų someljė Vidmantas Čičelis kūrė receptus, kurių dėka :BELIKE bravoro alūs yra be gliuteno. Tarp jų net ir Vokiško stiliaus kvietinis, kurį saugiai gali vartoti gliuteno netoleruojantys žmonės. Šiuo metu sostinėje įsikūrę galybė maitinimo įstaigų ir barų, tačiau norintiems rasti kokybiškų kraftinių, išvirtų mažoje ir nepriklausomoje darykloje, gėrimų pasirinkimą tenka rimtai pasukti galvą, nes jų Vilniuje - vos keli. O žmonėms, ieškantiems begliutenio lietuviško alaus, sėkmė nusišypsoti gali dar rečiau.

Gegužės pabaigoje Vilniaus centre atsidaro pirmasis :BELIKE bravoro taproom, kuriame Vilniečiai ir miesto svečiai turės galimybę rasti lietuviškų kraftinių gėrimų be gliuteno. Šiame angliško stiliaus pub’e bus daug aludarystės kultūros dvasios, atidarymo dieną someljė pristatys begliutenius gėrimus ir susipažins su visais besidominčiais kraftinių gėrimų meistryste.

Kviečiame į :BELIKE taproom atidarymą gegužės 25 dieną, 18:00 valandą, adresu Gedimino pr. 44A.  Įėjimą rasite tiesiai priešais Hilton Garden Inn viešbutį, Dainavos g. pusėje, kur išsirinkę jums patogią vietą lauko terasoje ar jaukioje salėje viduje galėsite paragauti gėrimus be gliuteno. 

Daugiau informacijos Facebook žinute arba tel. +37063359946.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook