Šiandien

Renginys įvykoEkskursija po Vilniaus Monstrą

  • Data:2023 Birželio 11d., 13:00
  • Vieta:Vilniaus termofikacinė elektrinė Nr. 2, Elektrinės g. 2, Vilnius, Lietuva, Vilnius
  • Bilietai:Pirkti bilietus

Aprašymas

Iš tolo dryžuotais kaminais pasitinkanti Vilniaus termofikacinė elektrinė Nr. 2 kviečia sužinoti ir suprasti, kaip atsiranda šiluma, karštas vanduo ir elektra. Tai – vienas įdomiausių veikiančių industrinių objektų Baltijos šalyse.

Didžiulė, daugiau nei 20 ha apimanti teritorija – tarsi miestelis, turintis savo gatves, istoriją ir paslaptis. Jo centre – raudonų plytų pastatas, kurį darbuotojai praminė Monstru. Iš čia apie 750 km ilgio vamzdžiais lyg kraujagyslėmis į vilniečių namus keliauja šiluma. Kaip ji atsiranda? Kokie įrenginiai ūžia „Monstro“ viduje? Kodėl biokure randama kulkų?

Kartu su gidu keliausite elektrinės gatvėmis, pasivaikščiosite Monstro koridoriais, užsuksite į HBO serialo „Černobylis“ išgarsintą rūsį ir išgirsite daug metų saugotas paslaptis.

Darbuotojai sako, kad niekada negali žinoti, kuo nustebins Monstras, todėl būkite pasiruošę netikėtumams. Ši ekskursija yra www.700vilnius.lt programos dalis.

Ekskursijoje dalyvaujantys asmenys privalo laikytis visų saugumo reikalavimų, neatsilikti nuo grupės, neliesti įrenginių. Visos ekskursijos metu dalyviai privalo dėvėti organizatorių išduotus šalmus ir signalines liemenes. Dalis ekskursijos vyksta lauke, dalis – patalpose, todėl atsižvelkite į oro sąlygas ir pasirūpinkite tinkama apranga.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook