Šiandien

Renginys įvyko Biografinės improvizacijos LIETAUS ŽEMĖ Signatarų namuose

  • Data:2023 Rugsėjo 24d., 18:00
  • Vieta:Signatarų namai (Pilies g. 26, Vilnius), Vilnius
  • Bilietai:Pirkti bilietus

Aprašymas

Biografinės improvizacijos „Lietaus žemė“, teatro kalba pasakojančios tarpukariu ir pokariu gyvenusių žmonių istorijas ir likimus, atgims simboliškoje Vilniaus vietoje – Signatarų namuose.
 
„Lietaus žemės“ kūrėjai taps to laikmečio žmonių balsais, prakalbindami juos čia ir dabar. Tarpukario ir pokario įvykių siejamų žmonių gyvenimo istorijas, kurios palietė kiekvieną iš jų asmeniškai, teatro laboratorijos aktoriai perteikia „Atviro rato“ kūrybiniu principu. Spektaklyje nesiekiama tiksliai dokumentiškai atkurti tuo laikotarpiu gyvenusių asmenų biografijų – aktoriai ieško būdų, kaip apie kitus kalbėti per save, o apie praeitį – gyvenant šiandiena, bet galvojant apie ateitį.
 
„Lietaus žemė“ – tai istorijos, žmonių likimai, laikotarpis, kuris buvo artimas mūsų tėvams, seneliams, kurį mes pažįstame iš istorijos vadovėlių, tačiau sunkiai suvokiame, kad visa tai tebėra šalia mūsų. Dabar, Ukrainai kovojant už savo laisvę, spektaklis primena – istorija visuomet gali pasikartoti.

„Tai – proga paklausti savęs: kaip mūsų žemės žmogus elgtųsi bet kokioje ir ypač neprognozuojamoje situacijoje. Karo metų tema Lietuvoje yra liečiama labai kategoriškai – per teisiųjų ir neteisiųjų puses. Man norėjosi į visa tai pažiūrėti iš žmogiškosios pusės, pavyzdžiui, kaip žmogus prieina prie vieno ar kito sprendimo ir kaip tie sprendimai keičia jo likimą”, sako spektaklio režisierius Aidas Giniotis.
 
Išskirtinis „Lietaus žemės“ rodymas Signatarų namuose – rugsėjo 24 d. 18 val.
 
Renginys yra Vilnius 700 programos dalis. https://www.700vilnius.lt/
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook