Šiandien

Renginys įvykoMozarto, Britteno ir Paganini šedevrai. LKO, Sergej Krylov

Aprašymas

Atlikėjai:
LIETUVOS KAMERINIS ORKESTRAS
Meno vadovas, solistas ir dirigentas SERGEJ KRYLOV (smuikas)

Programa:
WOLFGANG AMADEUS MOZART – Simfonija F-dur, KV 75
BENJAMIN BRITTEN – „Paprasta simfonija“, op. 4
NICCOLÒ PAGANINI – Koncertas smuikui ir orkestrui Nr. 4 d-moll, MS 60 (Tomo Petrikio aranžuotė kameriniam orkestrui)

Lietuvos kamerinis orkestras pradeda savo 63-ią sezoną, kupiną įdomių ir netikėtų programų, lietuvių kompozitorių muzikos, XX a. užsienio kūrėjų ir laiko patikrinto baroko, klasikos, romantikų kūrinių.

Šio vakaro pradžioje skambės Wolfgango Amadeus Mozarto Simfonija F-dur, KV 75, sukurta 1771 m. Zalcburge, kai autoriui buvo 15 metų. Kadangi jos rankraštis yra dingęs, buvo kilę abejonių dėl Mozarto autorystės, tačiau jo kūrybos žinovai tvirtina šią simfoniją esant sukurtą tikrai Wolfgango Amadeus.

Benjaminas Brittenas kamerinę „Paprastą simfoniją“, op. 4, rašė 1933–1934 m., būdamas dvidešimties. Kūrinyje jau ryškėja B. Britteno brandaus stiliaus bruožai, žanrinio charakterio simfonijos dalys artimos siuitos ciklui, o muzikiniai vaizdai artimi M. Ravelio ir B. Martinů kamerinei muzikai.

Sergejus Krylovas grieš Niccolò Paganini Koncertą smuikui ir orkestrui Nr. 4 d-moll, MS 60. Pelnęs pirmąsias premijas A. Stradivari konkurse Kremonoje ir prestižiniame F. Kreislerio konkurse Vienoje, smuikininkas koncertuoja Berlyno ir Miuncheno filharmonijų, Vienos „Musikverein“ ir „Konzerthaus“, Venecijos „Teatro La Fenice“, Milano „Teatro alla Scala“, Tokijo „Suntory Hall“, Buenos Airių „Teatro Colón“ ir kitose pasaulio scenose. 2022 m. Vilniaus festivalyje Lietuvos nacionalinė filharmonija ypatingai pagerbė S. Krylovą: jis buvo apdovanotas Filharmonijos įsteigtu I laipsnio garbės ženklu „Tarnauju muzikai“. Su LKO S. Krylovas surengė daugiau nei du šimtus koncertų visame pasaulyje.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook