Šiandien

Renginys įvyko„Simfukai“ švenčia Pasaulinę muzikos dieną

Aprašymas

Atlikėjai:
Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos simfoninis orkestras SIMFUKAI
(meno vadovas ir dirigentas Modestas Barkauskas, orkestro vadovas Artūras Alenskas)
Dirigentas MODESTAS BARKAUSKAS

Programoje – Antonín Dvořák, Edward Elgar, Georges Bizet, Arturo Márquez

Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos Moksleivių simfoninis orkestras, dar vadinamas „Simfukais“, į pirmą repeticiją susirinko 1999 metais. Kolektyvas yra surengęs daugiau kaip 300 koncertų ir pasirodęs visose pagrindinėse Lietuvos koncertų salėse, koncertavęs su žymiausiais Lietuvos atlikėjais, turėjo garbės paklusti ilgamečio savo maestro Modesto Pitrėno, dirigentų Sauliaus Sondeckio, Vytauto Viržonio, Juozo Domarko, Martyno Staškaus ir kitų batutoms.

Jaunatviška energija trykštantys „Simfukai“ yra surengę ne vienas gastroles užsienyje. Paskutiniai metai buvo itin dosnūs: kolektyvas tapo asocijuotuoju Europos orkestrų federacijos nariu, 2021 m. „Simfukams“ buvo įteiktas Lietuvos muzikų sąjungos „Auksinio disko“ apdovanojimas. 2022 m., įveikęs 76 konkurentus konkurse Prancūzijoje, orkestras koncertavo Belforto mieste vykusiame Tarptautiniame muzikos festivalyje. Grupė jaunųjų artistų, atstovaudami Lietuvai Jungtiniame Europos šalių jaunimo orkestre, koncertavo Paryžiaus filharmonijos ir Strasbūro Palais de la Musique salėse.

Šiuo metu kolektyve, kurio unikalumas – jo dalyvių amžius, groja per 80 jaunųjų artistų, kurių jauniausiam vos 10 metų. Nepaisant to, su vadovų pagalba šiems vaikams paklūsta įvairios partitūros. Orkestrui diriguoja ilgametis jo bei Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinio orkestro vadovas Modestas Barkauskas. Kolektyvo vadovas – Artūras Alenskas, orkestro grupių vadovai: Austėja Alenskaitė-Kavaliauskienė, Dalius Jovaiša, Marius Kavaliauskas, Ernestas Ramelis, Egidijus Stanelis, Vilius Pocius. Džiugu, kad „Simfukai“ tapo išskirtiniu Lietuvos jaunimo kultūros reiškiniu ir neatskiriama Lietuvos muzikinės kultūros dalimi.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook